Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Nån mer tjej med adhd?

Nån tjej med adhd? Vad är era vanligaste ”symtom”? Och hur klarar ni av skolan?
/Anonym

Svar:

 • Jag har det och mina vanligaste symptom är att jag blir extremt tänd på min musiklärare. Vet inte ifall det har med min adhd och göra men det känns som det iaf.
  /Zaza
 • Ja,jag tror nog att det e mer normalt att tjejer har adhd.
  /Wilma
 • Grov Adhd här 🙈... Jag fick diagnos när jag var 7, så jag var inte så gammal. Mina största problem är väl typ Koncentrationssvårigheter- Jag kan liksom försöka läsa en text i skolan och för varje ord jag läser så glömmer jag bort det innan och wow vad långt skägg han där ute hade, undrar om han får mat i det lätt, fan jag är hungrig! Jag glömde att äta lunch... vänta... fasen... då glömde jag ju medicinen med... ÅHHH.... juste... vi har No nu ja... Klarar dessvärre inte riktigt av skolan. Men det viktigaste är att man har kompisar man kan vara sig själv med... för efter skolan så orkar man ju liksom inte "gömma och hålla tillbaka" sin adhd något mer. Jag önskar dig all lycka till med allt <3
  /Tjej med Adhd
 • Jag brukar spela exempelvis patiens på datorn för då får jag något att hålla på med. Och patiens passar då det inte är något man måste skynda sig med och kan därför ta pauser då och då och verkligen ta in det som läraren säger.
  /<3
 • Japp, jag har adhd det kan kännas lite jobbigt när folk säger ”jag har adhd” fast på skämt för det är ju inte okej att skämta om sjukdomar❤️
  /Hemligt
 • Jag har add, mitt arbetsminne var det som var jobbigast i skolan. Men även koncentrationen påverkade en del. För min del hjälpte anpassningar istället för att ta massa mediciner. Tillexempel fick jag mer tid, fick reducerade uppgifter (alltså behövde bara göra uppgifter som var lite mer viktiga för betygen).
  /Tjej 19 år
 • Folk märker oftast på mig att jag har svårt att sitta still, fidgetar och har starka känslor. T.ex att jag kan vara jätteglad och exalterad en sekund och nästa sekund är jag jättelugn. Själv så tar ju hög dos adhd-medicin men har också bra connection med min mentor. Hon hjälper mig och kommer med förslag hur jag ska underlätta skolarbetet. Jag har också vänner som jag känt länge och vet också hur jag funkar så dom är också till stor hjälp:)
  /Tjej 16
 • Hej! Japp, tjej med adhd här (och autism dessutom). Mina huvudsakliga symtom är rastlöshet, koncentrationssvårigheter och stora problem med motivationen och att komma igång med saker. Tyvärr hade jag redan gått ut grundskolan när jag fick min diagnos. Pluggar nu på gymnasiet och klarar skolan genom att ofta ta pauser, be läraren om hjälp att struktera uppgifter och vara noga med att göra en sak i taget.
  /tjej, 18 år
 • Hei. Ja har också det. Jag flick diagnosen när jag var 14 år. Läsning är svårt för mig i skolan. Jag har svårigheter att lyssna när jag är i klassrummet.
  /Grup 8
 • Jaaa jag har det.
  /hon;)
 • Jag har men så fort jag säger det så tror ingen mig utan tror att jag bara säger det för att få uppmärksamhet. Det är bara så jobbigt. Men jag blev diagnostiserad med adhd för 3 månader sen.
  /Arobed
 • Japp det har jag, fick diagnosen när jag var 13. ADD, alltså ADHD ouppmärksam form. Mitt vanligaste symptom är nog att jag har väldigt dåligt arbetsminne och glömmer det jag gjort. Har en del anpassningar i skolan och går bara 4 dagar i veckan.
  /Johanna
 • Yaaass ja me.
  /Din tjejkompis
 • Heej jag har också adhd. Lite av mina ”symtom” är att jag säger random ord från ingenstans. De bara måste ut. Jag kan ha svårt att förstå när andra använder sarkasm men använder sarkasm lika mycket själv. Jag kan inte hejda mina impulser och säger o gör saker utan tt tänka.

  Jag får typ aldrig utbrott längre med hjälp av medicinen och skolan går helt okej. Förutom att jag blivit tystare av den så tror lärarna att jag är "botad" eller nånting. Får knappt nån hjälp längre och skulle gärna vilja ha förlängd skriv tid på prov.
  /Majblomman
 • Ja, jag har också adhd och jag orkar inte skolan
  /Typ
 • Hej! Jag fick min adhd-diagnos när jag var typ 7 år gammal och är 13 år nu. Jag gick i en ej anpassad skola som inte hade förståelse att jag har adhd. När jag fick min diagnos så fick jag börja på en special skola. Jag mådde mycket bättre och fick hjälp!

  Symtom jag hade som gjorde att jag gjorde en adhd-utredning var att jag inte kunde sitta still, att jag blev arg väldigt fort och väldigt länge och tog sönder saker när jag blev arg. Jag gjorde/sa sker i affekt och sen blev jätteledsen att jag hade gjort/sagt saker som jag inte menade. 

  Jag fick anhd medicin och har bytt fram o till baka sen jag var 7 år men tror att jag äntligen har hittat rätt medicin för mig. Jag mår mycket bättre nu! 🥳🙏 ❤️
  /ADHD! ✌️
 • Jag är en tjej med adhd. Jag måste alltid hålla på med någonting (röra vid saker eller skaka på benet). Jag har också jättesvårt att koncentrera mig när det är något tråkigt. Jag blir rastlös fort!
  /Anonym
 • Hej! Jag fick min adhd diagnos i 9an, hade missat väldigt mycket av skolan pga att jag inte fått rätt hjälp & stöd när det kommer till mina koncentrationssvårigheter.

  Efter nian fick jag adhd medicin & började läsa upp mina grundskolebetyg och blev väldigt hjälpt av att min skolgång var specialanpassad (fick börja senare på morgonen, lärare hjälpte mig att planera & lägga upp mina arbetsuppgifter i ordningen som dom behövde göras, visade noggrant & tydligt steg för steg hur jag skulle göra uppgifterna utan att zooma ut o börja dagdrömma).

  Nu går jag första året på gymnasiet och skolan går bättre än förväntat. Det bästa du kan göra är att prata med en specialpedagog på skolan, och din mentor/klassföreståndare, och berätta om dina svårigheter & vad du behöver ha hjälp med. Det är skolans skyldighet att anpassa sig för eleverna, inte eleven som måste anpassa sig efter skolan.<3
  /X17
 • Hejj! Jag är nyligen diagnoserad med add/ahd! I skolan så kan det vara svårt att fokusera för mig så t.ex. försöker jag göra plugg roligare eller fråga om man får jobba med kompisar eller andra grejer som gör det enklare! Men symtomen är ganska milda för mig men annars kan man få medicin om det hjälper.
  /bajskorv
 • Jag har det lãtt i skolan, men tappar intressen väldigt snabbt, max 15 min. Efter det brukar jag gå till toan och kolla tik tok eller nåt annat. Jag kan inte vara still, men som tur blir inte jag mobbad som några nere...
  /Skriv ditt förnamn ellrr alias
 • 21-årig tjej med adhd och högfungerande autism. Fick min första diagnos i vårterminen i 9an och den andra hösten i gymnasiet. Jag skäms inte för mina diagnoser då de flesta av mina närmsta vänner har något av det och jag har aldrig känt mig ”normal” ändå.

  Alltså högstadiet var nog värst för mig även om alla skolår var rätt hemska på olika sätt. Mina största problem var att känna motivation, tog längre tid i vissa uppgifter att förstå vad jag skulle göra och svårt att inte zona ut på sånt som var tråkigt eller svårt. Egentligen så har jag alltid varit väldigt intresserad av olika ämnen och att lära mig nya saker och att bara plugga en kväll kunde va på C eller B nivå nästa dag, men jag var nästan ALLTID helt slut efter skolan efter intryck, skoldraman, ångest och annat att jag inte ens skämdes för att typ aldrig plugga då det knappast gick att begära av mig efter skoltid. Jag vet inte hur men jag klarade mig med helt okej betyg på nåt sätt. Jag tror du kommer klara det också om du har nån bra vän vid din sida, nån att prata med när saker blir jobbigt och föräldrar/familj som ger stöd och är stolta oavsett om du har ett F i ett ämne eller inte.
  /Ja
 • Jag märkte inte att jag hade adhd förrän jag blev mobbad för det. Jag hade svårt att vara still och blev lätt distraherad osv. Jag bad min mamma om en utredning och jag fick det tillslut. Några år senare fick jag byta till en specialskola för att få hjälp.
  /Alexx
 • Jag tar adhdmedicin för min adhd och hur jag klarar skolan är att jag har berättat för mina lärare vad jag behöver. Jag går även i en mindre klass och jag säger när jag inte förstår eller när jag behöver vila eller inte orkar mer.
  /Anonym
 • Hej hej, här kommer en tjej på 14 bast med adhd som sitter uppe i taket ofta. Asså mina symtomer som är mina vanligaste är att jag har väldigt svårt att läsa, vara still och koncentrera mig. Fett bacic jag vet. Men helt ärligt skolan va jätte jobbig o sånt i 3an, 4an, 5an, 6an och början av 7an men nu i slutet av 7an är det lite lättare än  typ nästan alla mina tidigare år i skolan. Asså helt ärligt så ska jag säga att gör det bästa du kan på lektionerna. Du ska inte jobba allt du har utan ta det lungt och ta nån paus i typ 5 min och gå runt lite i korridoren. Så länge du bara är där och lyssnar så lär du dig iaf något och kan du liksom läsa nån liten mening och kanske göra typ 2 uppgifter så är det jättebra. Önskar att jag fick höra det för nåt år sen. Men gör ditt bästa så blir jag stolt över dig. Vem du än är så hoppas jag att du lyckas bra i livet och ha så kul. Hoppas att du får en fin dag eller kväll. Puss o hej leverpastej. Hälsningar en adhd tjej som skriver skit mycket för hennes sömnproblem o medicin gör så hon skriver en bibel. Nu blev det långt igen.
  /Adhdtjej😎

Mer på UMO

Egna berättelser

Mina diagnoser räddade mitt liv

Jag spenderade en stor del av min barndom orolig, ledsen och isolerad. Duktiga tjejer går ofta odiagnostiserade, men snälla sök hjälp om du tror att det behövs.

Artikel

Tips för att funka bra med autism

Det finns saker du kan göra själv för att ditt liv ska funka. Det finns föreningar och grupper där du kan träffa andra som har autism.

Artikel

Tips för att funka bra med adhd

Här får du som har adhd tips på vad du kan göra själv för att det som är svårt ska funka bättre.

Svara varandra

Hur berättar jag för kompisarna om min diagnos??

Jag är rädd att det kommer bli stelt då jag hatar förändringar och visa situationer. Kan nån ge tips på hur jag ska berätta för dom?

Svara varandra

Har samtalsgrupper hjälpt er med NPF-diagnos?

Känner att jag har många frågor och problem men hjälper verkligen grupp-pratet eller räcker det med läkare och psykologer. Hjälp! Hur har det varit för er?

Egna berättelser

Bröderna har adhd och autism, det kan vara jobbigt

Senaste det hände något "stor" grej var när nmr1 hällde ut ALLA mina badrums produkter, och det var inte bara mina badrumsprodukter utan mina favorit produkter också.

Svara varandra

Jag har en NPF-diagnos och känner mig annorlunda

Jag har en NPF diagnos och en lindrig utvecklingsstörning. Hur ska man anpassa sig med andra? Hur hade ni gjort min situation?

Svara varandra

Hur lång tid tog det för er att få adhd-diagnos?

En liten fråga för alla adhd-vänner där ute. Hur lång tid tog det för er att få eran diagnos?

Egna berättelser

Livet med adhd, autism och tvångstankar

Tänk dig att du är fem år. Du är fem år precis som alla andra femåringar. Du är en liten varelse, även om du själv mest tycker att de vuxna är stora och det är din ålder som är den helt naturliga åldern att vara i.

Svara varandra

Hur orkar ni med dyslexi/adhd läsa tråkiga skolböcker?

Jag lyssnar på boken samtidigt som jag läser men klarar bara av typ 1-2 sidor, sen tappar jag fokus helt och hållet.

Till toppen av sidan