Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Han vill bara ha sex, jag vill vara ihop, hjälp!

Jag träffade min ”kille” på en fest. Vi har träffats i 4 mån, vi har hittat på saker, haft samlag och så. Men varje gång jag frågar vad han anser om oss undviker han att ge svar, trots jag sagt att jag gillar honom, inte vill förlora honom och anser att vi är tillsammans.

Jag har ingen tydlig definition av vårt förhållande. Många i min närhet tycker vi har ett KK förhållande, vilket jag ej vill. Han gör saker som får mig att stanna kvar, men samtidigt misstänka att det är KK. Sen första samlaget har vi knappast gjort något än att umgås hemma o ha samlag.

Mina vänner använder ordet ”utnyttjad” som jag ogillar. Till exempel ville han inte stanna kvar lite längre dagen efter vi sov över. Han frågade två gånger där han andra gången frågade om jag var säker på att jag inte ville ha samlag, vilket jag ej ville. Han nämnde då att han inte ville stanna kvar och skulle dra snart.

Jag vill veta vad han anser, men samtidigt kan det vara över mellan oss om jag frågar och ställer honom mot väggen. Vill ej förlora honom. Vad ska jag göra? Blir så kluven…

/Första förhållandet

 

Svar:

 • Lämna honom. Nu! Du ger honom det han vill ha - sex. Men han ger inte dig det du vill ha - seriöst förhållande. Han kommer aldrig att ge dig det. Varför skulle han ge dig det? Han får ju det han vill ha utan att behöva ta ett seriöst steg in i ett förhållande Men egentligen, innerst inne, vet du redan detta.
  /Erfaren
 • När jag läser igenom texten låter det som kk-relation, en sak du kan göra är att ta med han till familjen för då blir han ju "tvungen" att säga att ni är ett par.
  /tvättbjörn
 • Prata med honom! Även om det känns läskigt kommer det bara fortsätta vara samma om du inte berättar det här för honom. Du kan ju nämna att du vill ha ett seriöst förhållande om det är det du vill. Om du bara säger rakt ut vad du vill och inte tror jag han kommer förstå bättre än om du bara ger honom ”signaler”. Lycka till!
  /Tjej
 • Det låter som att ni är i ett kk förhållande som dina vänner säger, när du säger att han vill dra hem eftersom du inte vill ligga och sen att du säger att det enda ni har gjort sen första samlaget har varit att umgås och ligga. Om det skulle vara över mellan er, eftersom du frågade vad är mellan er, vilket är i sig en normal fråga att ställa, så är han inte värt det. Vet han om att du vill bara ha ett förhållande med honom och inte kk?!

  För att det kan vara anledningen till varför han undviker att svara din fråga om er! För att han vet att du kanske kommer lämna honom, om du får veta att han anser er bara som kk och kanske till och med inte vill ha ett förhållande med dig, vilket något som du behöver förbereda om han skulle säga det! Och då kan man säga dina vänner har rätt igen kring att han utnyttjar dig. Men även när han inte säger vad ni är enligt honom och fortsätter att ligga med dig trots att han kanske vet om du vill bara ha ett förhållande, som dina vänner säger! Blir han arg eller/och irriterad när du frågar honom?!

  Eller bara undviker han att ge svar i lugn tillstånd?! För att om han blev arg eller/och irriterad när du frågar honom sist, så förstår jag varför du är rädd att fråga honom igen. Förstår också varför du skulle bli rädd att fråga, eftersom du är rädd att du kommer förlora honom, vilket borde inte hända! Då känns det heller inte direkt som han är värt det, om det skulle hända det.
  /Anonym!
 • Låter som ett KK förhållande, det är ingen ide att fortsätta med honom eftersom du själv inte vill ha ett sådant. Han kommer inte att ändra sig. Man kan inte säga att man är tillsammans med någon utan att både parterna pratat med varandra om det och sagt att det är vad de är. Det ni har är en KK relation, och det är rätt så tydligt att det ni söker inte går ihop. Det är nog bättre för dig att avsluta grejer med honom, och försöka hitta någon som faktiskt vill vara i ett förhållande med dig. Ta hand om dig! Och låt inte dina känslor för honom göra dig blind.
  /Tjej, 18
 • Jag känner igen mig. Var i en precis likadan situation för två/tre år sedan. De första gångerna vi träffades var det som att vi gick på dejt (fastän det var flera röda flaggor som jag ignorerade då). Men när vi väl hade legat för första gången så var det bara det vi gjorde. Han var inte intresserad av att göra något annat med mig än att ha sex. Till slut tog jag mod till mig och frågade honom vad han kände och fick då svaret att han inte ville ha ett förhållande.

  Innerst inne visste jag att det var det svaret jag skulle få, det var därför jag var så rädd för att fråga honom. Efter detta fortsatte jag träffa och ha sex med honom trots att jag inte ville vara kk. Med tiden fick det mig att må dåligt och känna mig utnyttjad. När jag till slut valde att bryta kontakten dröjde det bara ett par månader innan jag träffade min nuvarande kille. En kille som behandlar mig bättre än jag någonsin skulle ha kunnat drömma om.

  Vad jag vill säga med denna historien är att det känns som att du redan vet vilket svar du kommer få av honom och att det är därför du är rädd för att fråga honom. Av det du skriver känns det som att han bara vill vara kk. Jag vet att det därför känns jobbigt att fråga och att behöva gå vidare. Men så länge du är kvar med honom kommer du inte få ett förhållande.

  Det är lätt att hänga kvar vid tanken att han kanske kommer ändra sig, men sanningen är nog att han inte kommer göra det. Det bästa du kan göra för dig själv är faktiskt att fråga honom så du får ett konkret svar och sen gå vidare. Säg till honom att du inte är intresserad av att vara bara en kk och att du därför vill sluta träffas. Det kommer kännas jobbigt. Det kommer finnas dagar när du ångrar det och vill gå tillbaka till honom.

  Men om du jobbar dig igenom det så kommer du utvecklas så otroligt mycket som person och även öppna upp för chansen att träffa någon ny som värderar dig så mycket som du förtjänar. För du förtjänar att träffa någon som vill ha ett förhållande med dig även om det kanske inte känns så nu. Ibland kan det vara bättre att göra något jobbigt för man kommer komma ut starkare på andra sidan då. Den dagen kommer du kunna titta tillbaka på dig själv och vara stolt över att du tog beslutet att lämna. Då kommer det kännas värt det.
  /Tjej, 23
 • En partner ska inte få en att känna sig osäker och rädd för att konfrontera, redan där kan jag säga att han inte är rätt för dig. Han visar inga tecken på omsorg, ömsesidighet och kärlek. För din egen skull tycker jag att du ska gå därifrån annars kommer du med största sannolikhet ångra det senare eftersom det finns mycket roligare och viktigare personer än honom.
  /U.P.
 • Låter definitivt endast som ett KK-förhållande, tyvärr. Han gör det tydligt hur mycket du egentligen "betyder" för honom när han, som du säger, konstant undviker att svara på vad ert förhållande egentligen är, vilket i och för sig är otroligt taskigt och gör honom redan då till ett svin.

  Du vill, som sagt, ha ett äkta förhållande, men det är även klart och tydligt att han själv inte vill ha något sådant. Blir pissförbannad när du berättade att han stack endast för att du inte ville ha sex just då. Ordet "utnyttja" kanske må vara ett elakt ord att använda mot någon som egentligen inte gör något sådant, men det är uppenbart att han tyvärr gör detta; Utnyttjar dig för sex.

  Vi förstår att du inte vill bli av med honom då du säkert ser honom som något mer än vad han ser dig, men om du stannar kvar i det här förhållandet kommer det endast att skada dig mentalt i långsikt. Det kanske kan vara lite svårt att inse just nu, men din "kille" är uppenbarligen egentligen inte kär i dig, och är inget att ha, alls. Jag rekommenderar starkt att du dumpar honom och hittar någon som faktiskt vet hur man behandlar någon med respekt.

  Som sagt, det kanske kan vara lite svårt för dig att dumpa honom eftersom du egentligen gillar honom, men vi lovar att i slutändan kommer du inse att det var rätt val ändå, när du märker hur ett faktiskt förhållande ska vara. Lycka till.
  /Någon, 19 år.
 • Det låter inte som att han vill vara tillsammans med dig. Om du känner behov att prata om vad ni är borde du fråga honom och se till att han svarar. Om han inte vill ha ett förhållande är det bättre att skita i honom du är bättre än han du är queen.
  /snusmumiken.
 • Det var samma för mig i en "relation", många gånger. Det finns vissa killar som endast vill ha en tjej som de kan ha samlag med och sen undviker en, men du måste inte glömma att du har värde som en person och din vilja är extremt viktig. om du vill vara i en relation för att ha samlag men du har en kille som inte vill det måste du sätta ner din fot om det. Till exempel i min nuvarande relation, i början gjorde vi saker tillsammans (sexuellt) men efter ett tag ville jag inte bara vara hans kk så jag satte ner min fot och sa till honom att vi är i en relation eller så stannar vi med allt. han gick med och nästa dag gjorde vi slut.

  Efter en vecka kom han tillbaka och sa förlåt, att han var rädd att vara i en riktig relation. vi pratade och nu har vi varit ihop i 7 månader. Ibland är det bra att stå upp för en själv om vad man vill eller tycker. om han vill då fortsätta och bli i en relation så har du en kille men om han endast vill vara kk leta vidare eller så är det upp till dig Lycka till:)
  /Tjej, 17 år
 • Tusen tack för alla svar! Efter era meddelanden har jag tagit modet att fråga honom. Det var tur att han svarade denna gång. Han anser att vi har ett seriöst förhållande och att vi inte är kk. Uppskattar verkligen era svar som gett mig modet!
  /Första förhållandet
 • Lämna honom!!!!
  lovispovis
 • Hej. Jag har en kk där vi satt som ”regler” att vi skulle vara ärliga mot varandra och berätta om vi skulle träffa nån annan … och att vi bara är kk. Grejen är nu att både han å jag har slutat leta efter kille och tjej på dajt-appar och så har vi börjat skriva varje dag, typ om allt.

  Jag känner igen mig i din fråga och undrar också vad vi är?! Vi träffas oftare än vad vi gjorde i början, och tycker han beter sig mer gullig mot mig än vad han gjorde i början.  Är detta är tecken på något annat han börja känna eller om det är jag som ser saker som inte finns? Han pikar om att ”vi passar ju egentligen bra ihop … men vi kommer aldrig bli ihop du och jag! Eller!!?” När han säger så, så vet jag inte vad jag ska svara (jag vill vara ihop med han). 
  /Alias
 • En kille vet om han är intresserad av att vara med dig på riktigt, eller om han bara vill vara med "någon" för att ha en tjej en stund som även ger honom sex. En stor anledning för att en tjej (som själv inte bara vill ha sex) bör vara väldigt noga med vem hon förlorar oskulden till, eller har sex med överlag, är att väldigt många av oss killar/män vill bara ligga runt med olika tjejer. Vi kan vara med samma tjej en stund utan att ha riktiga känslor för henne. Hon kan vara lite kul att umgås med, eller så är det att hon är "okej" och ger mig regelbundet sex vilket får en kille att vilja fortsätta en stund.

  Men han kommer se dig mer eller mindre som ett "KK", och förr eller senare kommer den där repliken "jag är inte redo för ett förhållande just nu", från honom... Får du höra den repliken från en kille så vet du att du gjort ett misstag med att ha sex med honom (om du var ute efter något mer seriöst). Det är viktigt för den sociala killcirkeln att man har ett aktivt sexliv, och det väger tyngre än att alltid vara omtänksam över tjejens känslor.
  /"Jag är inte redo för ett förhållande just nu"

Mer på UMO

Artikel

Är hen intresserad?

Hur vet man om någon är intresserad av en? Och vad gör man då? Läs vad andra har svarat.

Artikel

Att vara kär

Att vara kär kan vara en härlig känsla. En del personer har varit kära många gånger, andra har aldrig varit kära.

Artikel

Olycklig kärlek

Ibland är det jobbigt att vara kär. Det brukar bli bättre efter ett tag, även om det inte känns så.

Till toppen av sidan