Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Mina bästa dejtingtips

Jag har under några år av dejtande lärt mig en hel del kring hur man bär sig åt för att få ihop det med någon man tycker om, så tänkte dela med mig av några tips. Det är inte helt en berättelse men lite av en guide för de som var lika clueless som jag i början.

Först måste du få klart vad det är du vill med ditt dejtande, vill du hitta någon du kan inleda ett förhållande med, eller vill du bara ha sex? (Många som ligger med nya människor om och om igen inser efter ett tag att det inte är speciellt meningsfullt och tröttnar lätt på det, rekommenderar att hitta någon speciell istället!)

Tre saker att tänka på: flörta, prata känslor och visa din personlighet.

Att visa din personlighet är vad som gör dig intressant som individ, prata om det du tycker om och för en bra konversation, humor är viktigt! Gör hela alltet mycket lättare och mer avslappnat på en date, att vara jätteseriösa är inte kul, känns mer som ett förhör än en date, ni ska ha kul!

Prata känslor och att visa dig själv sårbar, detta är för att bilda band er emellan, detta är viktigt om du vill inleda något seriöst. Personer som inte öppnar upp kan ofta ha haft sex och sedan undrar motparten varför du helt plötsligt vill ha något seriöst, det har man ju inte visat under dejtingperioden genom sina känslor!

Flörta, ha ögonkontakt, dra ner tempot på konversationen, visa att du är sexuellt intresserad, ge små komplimanger, pussas, berör varandra, kan dra lite sexrelaterade skämt (inget kränkande). Personer som hamnar i friendzone är personer som inte vet hur/vågar flörta. Om man tycker om någon mycket så kan det vara läskigt att flörta pga att det känns som en risk, men du måste göra det, annars blir du bara en kompis, personen kan inte läsa dina tankar!

Om du vill ha ett förhållande så ska du inte stressa till sex, låt det ta sin tid, när tillfället är rätt så sker det, bygg en bra grund och lär känna varandra! 

Lycka till!

/Will Hunting

Mer på UMO

UMO-podden

Tips till dejten

42. Fatima och Martin berättar om dejter de varit på. Tillsammans med sjuksköterskan Johan tipsar de om saker du kan göra på dejten och vad du kan prata om.

Till toppen av sidan