Fråga

Jag är kär i min kompis flickvän, vad ska jag göra?

Fråga

Jag har ett kärleksproblem. Jag är kär i en tjej som för tillfället är ihop med en kompis till mig. Jag och tjejen jag är kär i gillar samma saker och vi har väldigt lika politiska åsikter. Varje gång jag ser henne börjar jag darra i kroppen av glädje och hon verkar alltid glad att se mig! Vi chattar ganska mycket på Facebook också.

Ibland kan jag tänka att hon borde göra slut med min kompis och bli ihop med mig istället. Men jag känner mig så otroligt taskig när jag tänker den tanken! Vad ska jag göra? Ska jag berätta för den här tjejen att jag är kär i henne?

Svar

Det kan vara tufft och jobbigt att vara så kär i någon när den personen är tillsammans med någon annan. Det är inte så konstigt att du önskar och tänker att det borde ta slut mellan dem, och att du får vara ihop med henne istället. Man får tänka taskiga saker.

Men att du och tjejen du är intresserad av är så lika och gillar samma saker behöver inte betyda att hon är intresserad av dig annat än som en kompis. Hon gillar dig säkert, och blir glad när hon ser dig som man blir om man träffar någon man gillar. 

Men det kan också betyda att hon är kär i dig.

Är man som du, kär i någon, så är man det, och om man vill ha den personen måste man ju göra ett försök, eller så får man bestämma sig för att försöka glömma.

Vad skulle det innebära för dig och er relation till varandra om du berättar det för henne? Om du skulle berätta och hon inte är kär i dig, hur blir det för dig då?

Om hon blir förvånad och glad, men inte vet vad hon känner för dig. Hur blir det för dig?

Du behöver fundera på de här sakerna och vad det skulle få för konsekvenser för dig. Och det är du själv som måste ta ett beslut om hur du ska göra.

Jag hoppas att du har fått lite vägledning i hur du kan tänka så att du kommer fram till ett beslut som känns bra för dig.

Med vänliga hälsningar

Anette Gesang-Gottowt, kurator och psykoterapeut

Till toppen av sidan