Panik - lämna sidan!
Stöd på telefon, chatt och mejl

Stöd om du har frågor om hbtqi

Här hittar du ställen du kan kontakta om du behöver stöd eller bara vill prata med någon. Du kan oftast vara anonym. En del har öppet dygnet runt, andra några timmar i veckan.

Vissa av ställena är specialiserade på hbtqi. Andra kan du prata med om vad som helst. Flera av dem kan också ge dig stöd och råd om du oroar dig för någon du känner. Några hjälper även till med stödpersoner, gruppträffar och annat stöd.

Hos vissa är det experter som svarar, hos andra är det personer med egen erfarenhet. På en del ställen kan du få stöd på andra språk än svenska. Några av ställena finns särskilt till för vissa åldrar eller kön, men de brukar kunna tipsa om andra ställen om det behövs.

Ring 112 om du är i fara och det är bråttom.

Transformering, RFSL Ungdom
Här kan du få stöd och ställa frågor på mejl om trans, könsidentitet och könsbekräftande vård. Du kan också höra av dig om du är närstående till en transperson och undrar något.

RFSL Stödmottagning
Här kan du som är hbtqi-person och har utsatts för trakasserier, hot eller våld få stöd och råd. Även du som är närstående eller kompis kan få stöd. Du kan ringa 020-34 13 16 eller mejla.

Projekt Säkrare, RFSL ungdom och Childhood
Här kan du som är HBTQIA-person prata med någon om till exempel relationer, sex, kärlek eller om du har varit med om något jobbigt.

Sexperterna, RFSL
Här kan du som är homosexuell, bisexuell eller transperson, och har sex med män ställa frågor om bland annat sex, hiv och relationer.

Pegasus – Råd och stöd
Här kan du som är hbtqi-person få stöd om du har erfarenhet av sex mot ersättning, eller har funderat på att ha det. 

Regnbågslinjen, Kyrkans SOS
Här kan du som Hbtqi-person få stöd med sånt som känns jobbigt eller som du behöver prata om. Även du som är närstående kan få stöd. Ring 0770-55 00 10.

Killar.se
Här kan du få stöd på chatt om du behöver prata med någon.

Ungasjourer.se
Här kan du hitta jourer som jobbar med att stötta unga. Till exempel tjejjourer, transjourer och ungdomsjourer.

Tjejzonen
Här kan du få stöd om du behöver prata eller chatta med någon om dina känslor, funderingar och problem.

Tris – Tjejers rätt i samhället
Här kan du få stöd om du utsätts eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld eller förtryck. Du kan ringa 010-255 91 91 eller chatta.

Under Kevlaret – stödchatt för killar
Här kan du få stöd om du behöver prata med någon om sånt som du funderar på, tycker är jobbigt eller inte är van att prata om.

Boujt – Barn- och ungdomsjour på teckenspråk
Här kan du få stöd kring allt möjligt på svenskt teckenspråk. Du kan videochatta, textchatta, ställa frågor till frågelådan eller mejla.

Bris – barnens rätt i samhället
Här kan du få stöd av en kurator och prata om sånt som du funderar mycket på eller behöver få hjälp med. Du kan ringa 116 111, mejla eller chatta.

BO – Barnombudsmannen
Här kan du ställa frågor om vilka rättigheter du har. Ring 020-23 10 10.

Chatt, Bup Skåne
Här kan du chatta om hur du mår. Och du kan få råd hur du kan må bättre eller hjälpa andra.

Bup.se, Stockholm
Här kan du skicka in frågor och få stöd om du mår psykiskt dåligt.

Jourhavande kompis, Röda korset
Här kan du som behöver någon att prata med få stöd på chatt från andra unga.

Jourhavande medmänniska
Här kan du få stöd om du behöver någon att prata med. Du kan ringa 08-702 16 80 eller chatta.

Jourhavande präst
Här kan du få stöd om du behöver någon att prata med. Du kan ringa 112 och fråga efter jourhavande präst. Du kan också chatta eller skriva ett digitalt brev.

Är det någon verksamhet som saknas?

Mer på UMO

Att må dåligt

Alla mår dåligt ibland. Det kan vara för att det har hänt något jobbigt eller för att du undrar hur något ska bli. Det finns saker du kan göra själv för att må bättre. Du kan också få hjälp att må bättre.

Att prata med någon

Här hittar du innehåll om att prata med någon.

Att ta hjälp

Har du något du funderar på eller är orolig över och behöver hjälp med? Det kan till exempel vara något med kroppen, något hemma eller i skolan. Då kan du få hjälp från någon som är van att hjälpa till med såna grejer.

Fråga UMOJag tror jag är transperson, hur kan jag få hjälp?

Jag har en killkropp men känner att jag är en tjej egentligen. Jag vill ha ett annat namn och se ut som en tjej. Vad ska jag göra?

Till toppen av sidan