Panik - lämna sidan!

Tobak, alkohol och droger

Det är skadligt att använda alkohol, tobak, narkotika och dopningspreparat. Du kan få hjälp om du eller någon i din närhet har problem.

Aktuella artiklar

Mer om tobak, alkohol och droger på UMO

Fakta

Dopning

Funderar du på att dopa dig för att snabbt bli större och starkare? Eller för att bli bättre på någon idrott? Tänk om! Det kan vara både olagligt och skadligt.

Svara varandra

Ska jag dricka trots att det känns obekvämt?

Jag ska vara med min kompis i helgen och hon och hennes vänner ska dricka. Jag vet inte om jag vill.

Fakta

Sluta röka - vad händer i kroppen?

När du slutar röka börjar det hända bra saker i kroppen direkt. Här är några saker som är positiva för din hälsa. Obs! Innehåller bilder på nakna kroppar.

Egna berättelser

Jag rökte på

Jag har haft dåliga upplevelser varje gång jag provsmakat. Bara det har gjort mitt liv idag till ett rent av ångestladdat helvete med medicinering för att bara kunna gå ur sängen på morgonen, utan att tankarna som cannabisen skapat tar kol på mig.

Artikel

Björns pappa drack

Björns pappa är alkoholberoende. Han drack redan när Björn var liten, och det gjorde att Björn mådde dåligt och blev arg. Som tonåring blev han själv strulig och gjorde dumma saker. Han hade kunnat fortsätta bråka och riskera att råka riktigt illa ut, men valde att ändra sig.

Svara varandra

Är jag ensam om att vara ung alkoholist?

Jag börjar verkligen bli sjukt irriterande på att alkoholism är så neutraliserat, som om det skulle vara nåt småkul och inte allvarligt. Jag är 15 och har blivit diagnostiserad som alkoholist.

Egna berättelser

Stolt över min storebror

Att få höra att ens egna bror knarkar var FÖRJÄVLIGT och det värsta är att man märker inte när han är hög. Han höll på med droger ända till 2015 då han åkte in på behandlingshem och blev drogfri.

Svara varandra

Hur får jag bort röksuget?

Är jätteröksugen hela tiden. Någon som har tips på hur man får bort röksuget?

Till toppen av sidan