Panik - lämna sidan!

Tobak, alkohol och droger

Det är skadligt att använda alkohol, tobak, narkotika och dopningspreparat. Du kan få hjälp om du eller någon i din närhet har problem.

Aktuella artiklar

Mer om tobak, alkohol och droger på UMO

Frågor och svar

Är vitt snus farligt?

Jag trodde det var ofarligt. Men nu har jag hört att det innehåller nikotin, stämmer det? Och är vitt snus dåligt för hälsan på nåt sätt?

Frågor och svar

Min mamma dricker varje kväll, vad ska jag göra?

Min mamma dricker ganska mycket alkohol varje kväll, vad ska jag göra?

Frågor och svar

Kan test för könssjukdomar visa att jag tagit droger?

Personalen har väl tystnadsplikt, eller har de rätt att kontakta föräldrar?

Fakta

Dopning

Funderar du på att dopa dig för att snabbt bli större och starkare? Eller för att bli bättre på någon idrott? Tänk om! Det kan vara både olagligt och skadligt.

Svara varandra

Min kille har börjat röka på

Han säger att han ej ska göra det igen efter varje gång, men han gör det ändå.

Frågor och svar

Hur farligt är det att röka?

Jag såg ett tv-program om hur röken skadar cellerna i kroppen med mera. Hur farligt är det egentligen att röka om man är ung och frisk och tränar?

Egna berättelser

Blev ”cool” för en killes skull

Allt han tyckte var kul ville jag göra, dricka, röka, snusa mm. Jag sökte uppmärksamhet från killar, började röka, provade snus och dricka mig full.

Egna berättelser

Vi stal öl

Min kompis smög ut två pilsner från hans farsas källare och vi drog till skolan för att dricka dem. Min kompis vågade inte riktigt först men jag drack den på en gång. Först kände jag ingenting men efter en stund så kunde jag knappt stå. Min blick blev alldeles suddig och jag började flumma ut ord. Vi både försökte ta oss till ICA för att köpa chips eller något men det tog en timme ta oss dit för att vi kunde knappt gå. Expediten kollade på oss konstigt och vi försökte springa därifrån för han började ringa någon. Vi trodde han ringde polisen. Vi gick hem till min kompis och frisknade till lite.

Till toppen av sidan