Panik - lämna sidan!

Tobak, alkohol och droger

Det är skadligt att använda alkohol, tobak, narkotika och dopningspreparat. Du kan få hjälp om du eller någon i din närhet har problem.

Mer om tobak, alkohol och droger på UMO

UMO-podden

Hur slutar jag röka när kompisarna fortsätter?

12. "Jag blev tryggare med att säga nej till att röka när min kompis visste att jag hade slutat. Att jag berättat gjorde att jag tog mig mig själv och beslutet på större allvar."

Svara varandra

Vill sluta snusa, hur gör jag?

Har snusat i drygt två år nu och vill sluta; pallar inte med paniken när man inte hittar dosan eller hur det svider till i plånkan varje gång jag köper.

Egna berättelser

Rökte för att allt var jobbigt

Jag är en kille på 15 år och jag ska berätta min historia om hur jag började röka och testa cannabis. När jag gick på mellanstadiet så blev jag väldigt mobbad för min vikt, jag är väldigt smal så det var därför. Jag mådde väldigt dåligt av detta och hade självmordstankar väldigt ofta.

Egna berättelser

Mamma, varför tar du inte hjälp?

Det är ingen av mina vänner som vet att du är alkoholist. Det är ingen av mina vänner som vet hur jag mår. Det är ingen av mina vänner som kan förstå.

Egna berättelser

Jag drack för mycket, spydde, ramlade och skadade mig

Jag vaknade upp fastklibbad i en pöl med spya på golvet. Det rann blod från min näsa, den var bruten, och mina byxor var spårlöst försvunna.

Fakta

Att snusa

Både vitt snus och brunt snus innehåller giftiga ämnen som kan skada din kropp och göra dig sjuk. Du kan lätt bli beroende om du snusar. Men det går att sluta.

Svara varandra

Är jag ensam om att vara ung alkoholist?

Jag börjar verkligen bli sjukt irriterande på att alkoholism är så neutraliserat, som om det skulle vara nåt småkul och inte allvarligt. Jag är 15 och har blivit diagnostiserad som alkoholist.

Till toppen av sidan