Panik - lämna sidan!

Tobak, alkohol och droger

Det är skadligt att använda alkohol, tobak, narkotika och dopningspreparat. Du kan få hjälp om du eller någon i din närhet har problem.

Aktuella artiklar

Mer om tobak, alkohol och droger på UMO

Egna berättelser

Vi stal öl

Min kompis smög ut två pilsner från hans farsas källare och vi drog till skolan för att dricka dem. Min kompis vågade inte riktigt först men jag drack den på en gång. Först kände jag ingenting men efter en stund så kunde jag knappt stå. Min blick blev alldeles suddig och jag började flumma ut ord. Vi både försökte ta oss till ICA för att köpa chips eller något men det tog en timme ta oss dit för att vi kunde knappt gå. Expediten kollade på oss konstigt och vi försökte springa därifrån för han började ringa någon. Vi trodde han ringde polisen. Vi gick hem till min kompis och frisknade till lite.

Egna berättelser

Stolt över min storebror

Att få höra att ens egna bror knarkar var FÖRJÄVLIGT och det värsta är att man märker inte när han är hög. Han höll på med droger ända till 2015 då han åkte in på behandlingshem och blev drogfri.

Egna berättelser

Nu är jag fri från mitt självskadebeteende

Jag hade absolut ingen att prata med alls. Jag kände mig helt ensam. Jag mådde inte alls bra och började helt enkelt att skada mig själv. Jag började också dricka massa alkohol och även röka.

Svara varandra

Min pojkvän vill att jag ska röka på

Jag har sagt nej ett antal gånger men han skyller på att jag lika väl kan testa eftersom jag dricker alkohol och röker tobak.

Svara varandra

Jag kallas feg för att jag inte vill dricka, hjälp!

Vad ska jag göra? dricka eller inte?

Fakta

Vad händer när man slutar dricka alkohol?

Att låta bli alkohol kan göra att du mår bättre både psykiskt och fysiskt. Det kan också göra att sex, sömn och relationer funkar bättre.

Fakta

Att använda droger

En drog är något som är skadlig att använda och som du kan bli beroende av. Några exempel är cannabis, kokain, amfetamin och starka smärtstillande läkemedel som tramadol. Det är vanligt att få problem i livet och vardagen om du använder droger.

Egna berättelser

Jag drack för mycket, spydde, ramlade och skadade mig

Jag vaknade upp fastklibbad i en pöl med spya på golvet. Det rann blod från min näsa, den var bruten, och mina byxor var spårlöst försvunna.

Till toppen av sidan