Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Fakta om förhuden

Jag har svårt att dra tillbaka förhuden, vad ska jag göra?

I det här klippet berättar sjuksköterskan Johan vad du kan göra om du har trång förhud.

Vad är för- och nackdelar med omskärelse av penisen?

I det här klippet berättar sjuksköterskan Johan hur det funkar med omskärelse av penisen när man inte har problem med förhuden. Han berättar också om för- och nackdelarna med omskärelse.

Kan lång förhud ge problem när jag har sex?

I det här klippet från UMO-podden berättar sjuksköterskan Johan hur du kan göra när du använder kondom om du har lång förhud. Han berättar också hur du kan tänka för att vara nöjd med din penis.

Varför får jag sprickor i förhuden?

I det här klippet berättar sjuksköterskan Johan varför man kan få sprickor i förhuden. Han berättar också vad du ska göra om ollonet och förhuden kliar och blir rött, och hur du ska tvätta penisen.

Här kan du lyssna på alla frågor och svar om förhuden

I den här längre UMO-podden svarar sjuksköterskan Johan på frågor om trång förhud, lång förhud och omskärelse av penisen. Han berättar också hur du ska tvätta förhuden och vad du ska göra om den är röd, svullen, svider eller kliar.

UMO-podden som text

Här kan du läsa en textversion UMO-podden med alla frågor och svar om förhud. Den finns till för dig som har en hörselnedsättning eller av någon annan anledning föredrar att läsa i stället för att lyssna. 

Mer på UMO

Artikel

Undersökning av penisen och pungen

Du kan få din penis eller pung undersökt om du till exempel har fått ont, har fått utslag eller undrar över något. Då kan du få svar på dina frågor och hjälp om du behöver det. Undersökningen går snabbt och ska inte göra ont.

Artikel

Att tvätta penisen

Det är lagom att tvätta penisen och pungen ungefär en gång om dagen. Använd bara vatten och var noga med att göra rent under förhuden, runt ollonet.

Artikel

Kort sträng

Strängen är hudbandet som sitter fast på ollonets undersida och i förhuden. Den är inte lika töjbar som resten av förhuden, och ibland är den lite kort och kan brista. Det är inte farligt att strängen brister och det läker oftast av sig själv.

Artikel

Sned penis

De allra flesta penisar blir sneda när de har stånd. Att penisen är sned gör väldigt sällan att det blir svårare att ha sex.

Till toppen av sidan