Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur blir jag nära vän med kompisarna?

Jag har i princip inga nära vänner. Jag har några kompisar i skolan som jag kan prata med och hänga med under skoldagarna, men inte mycket mer än så.

Jag har ett par vänner som ändå jag är ganska nära, men vi är helt olika personer med olika mål och ambitioner så vi hittar aldrig riktigt nåt att göra utanför skolan. Jag har kanske haft kompisar hemma hos mig/varit hos någon max ett par gånger sedan mellanstadiet (går i 9:an nu).

För ca ett halvår sedan så började jag hänga mycket på ett annat ställe (utanför skolan), där i princip alla var nya. Jag tänkte att jag skulle kunna träffa nya vänner där. Det gick inte bättre än i skolan och det värsta är att det går så mycket bättre för de andra. De hänger ofta, är hemma hos varandra, hittar på saker, men jag är aldrig med då.

Alla vi träffades typ samtidigt men ändå är de så mycket bättre vänner. Det känns inte som att de fryser ut mig eller något sådant, bara att de inte ser mig som en tillräckligt nära vän. Jag gillar dessa personer jättemycket och skulle jättegärna bli mycket bättre vän med dem. Jag vet inte vad jag gör för fel, om jag är för passiv eller nåt men jag vet bara att jag verkligen vill ha bra och nära vänner. Jag känner mig SÅ ensam och jag vet inte vad jag ska göra.

Hur ska jag göra för att komma in i den aktuella vänkretsen och skaffa nära vänner?

/Kille, 15 år

 

Svar:

  • Jag tycker du ska fråga om de vill hitta på nånting, då visar du att du vill umgås och bli närmare vän med dem.
    /Kille
  • Hallå! Vet du att de är närmre varandra är eller det en känsla? Ibland kan man tro det/det kan verka så men det kanske inte är så. Jag förstår hur du känner. Har varit (och är väl fortfarande) i samma situation som dig. Jag har det också som du beskriver typ att man är ”skolkompisar” eller så men att man inte hänger så mycket utanför skolan. Jag har försökt gå med i föreningar eller någon aktivitet för att träffa folk. Men det är samma sak där. Vi träffas aldrig eller hörs utanför. Du kan väl fråga om ni ska hitta på något? Eller menar du att ni har för olika intressen så att det blir svårt att umgås? Du kan ju fråga om ni ska gå på promenad eller se på film eller äta något? Kan du inte säga att du tycker om dem? Annars kanske det finns någon annan rolig? Kanske någon i skolan eller klassen? Eller om du går med i någon aktivitet? Jag har inget vettigt att skriva förutom att du inte är ensam om att känna så. Det är inget fel på dig. Kram!
    /Sofia
Till toppen av sidan