Panik - lämna sidan!

Är ensam och har inget att göra på lovet, hjälp!

Jag är så trött på tonårslivet ... jag hatar det så mycket, det är helt sjukt. Har inga vänner och inget att göra på dagarna. VAD SKA JAG GÖRA?! Har lov nu och vet att jag inte kommer att göra något under lovet. Har redan ångest för sommarlovet för jag vet att jag inte kommer att göra ett skit. Jag har inte har några vänner ... eller har typ 2 men dom åker utomlands i sommar.

/Tjej 15

Svar:

 • Om du inte redan går i nån sport tycker jag verkligen du ska börja. Det är aldrig försent! Man kan skaffa massor av vänner utanför skolan som delar samma intressen som du.
  /Smart
 • Vill jättegärna bli din vän!!!
  /dilan
 • Mycket som är jobbigt i tonåren. Håller med om att de suger på många sätt. Helt hopplöst att lära sig vad man tycker är kul. Nu när du har sportlov kanske det kan vara kul att testa på något utomhus. Har du möjlighet kanske du kan testa på att åka skidor eller skridskor eller kanske bara en lång promenad med matsäck?

  I min kommun kan man låna en del utrustning så det behöver inte nödvändigtvis kosta något heller. Som sällskap kan man ha poddar, ljudböcker eller gammal hederlig radio. Att ladda ned Sveriges radios app och lyssna på radio tycker jag kan vara väldigt bra sällskap, dessutom brukar man lär sig lite också. Vill man vara inomhus så var dataspel min tröst när jag kände mig ensam. 
  /Kille, 22
 • Om du gillar att spela så kan du gö det.
  /Mvh E
 • Har du egna intresse som du kan göra i din egen fritid som du kan göra under lovet? Det var det jag brukar göra under lovet, om inte jag hade skoluppgifter att göra. Mina intresse då var att vara framför datorn/mobilen. Om du har inte några vänner, så kan du antingen umgås med din familj eller chatta med folk online. Det finns ju appar och Facebook gruppar som är till för att prata människor och eventuellt blir vänner online. Jag vet du kom här för att få tips från oss, men du kan också googla efter tips på vad man kan göra under lovet. Du hittar säkert något där också.
  /Anonym
 • Gud vad tråkigt! Mina kompisar brukar oftast bara skrolla tiktok eller nåt sånt. Men om du hat något husdjur eller nåt sånt så kan du kanske träna det att göra olika saker t.ex. sit. Annars kan du kanske hitta på nåt som du tycker är roligt. Vet inte om det här hjälper så mycket men hoppas det går bra!❤❤
  /Lov
 • Hej! Jag kan känna igen mig i detta men jag har skapat en lista på saker som man kan göra under loven. •baka •rita •läsa •bygga Lego •ta en promenad/joggingtur Jag hoppas att detta hjälper! :)
  /Anonym avokado
 • Jag tycker att du kan göra saker som du gillar att göra. Tex lyssna på musik, dansa, läsa en bok, gå en promenad för att rensa huvudet, ja inte vet jag något som får dig att må bra. Du kan testa att få vänner online så du och kanske känna dig mindre ensam. Kram❤
  /Anonym
 • Känner samma här, men va utomhus gör saker du gillar. Men titta inte på din mobil hela dagarna, den gör bara så du mår sämre.
  /H monstret
 • Det du upplever händer mig väldigt ofta. Jag brukar tänka på det som är väldigt roligt för en (också som gör att tiden går fort ahahah) typ som matlagning, läsa böcker, plugga, spela gitarr och sådant. Under sommarlovet kanske du kan tänka dig att vara mycket utomhus och göra sådana aktiviteter som får dig att känna dig andfådd och rensar tankarna. Vad sägs om att idrotta? Det brukar hjälpa till att dämpa ens mående ett tag. Kolla på bra serier och filmer kanske ^_^
  / Fjortonårig pojke
 • Jag har varit med om en del tråkiga lov så har erfarenhet. Gå till biblioteket, de håller oftast lovaktiviteter. Annars tycker jag att du borde gå till tillexempel fritidsklubb för ungdomar, de är nästan alltid öppna på loven och är oftast helt gratis. Ha ett okej lov!
  /Person
 • Test fortnite.
  /Kevzter
 • Jag känner samma sak, på loven så känner jag mig helt ensam och allt jag gör är att kålla på serier eller filmer eller något när jag är ensam, vilket är typ alltid. Jag har några få vänner men vi ses bara i skolan typ. Det känns som att jag inte riktigt har " ett liv" eller vad man säger. Så jag kan relatera.
  /Ensam 15 årig tjej
 • På sommarlovet kan du gå på ett läger. Jag lovar dig det är såååå kul, jag tänker fortfarade på ett mountinbikeläger jag gick på för TVÅ år sedan! :) Om du är social och pratar med dem på lägret så kommer du nog skaffa mååånnga nya vänner och som ngn annan skrev att du kan ju börja på ngn sport! Och samma här, det är sportlov för mig nu och jag har ingen att va med och jag har bara typ 3 vänner jag kan tänka mig att vara med utan a det blir stelt!! :/ Men tänk så här: du kan pyssla, måla, skriva dagbok (om du it redan gör de), läsa, testa på ridning och olika sporter, gå på olika museer åka till en annan stad i Sverige. Du kan vara med dina föräldrar för jag lovar dig de ÄLSKAR när du undrar om du vill på cafe och att du bjuder 😅 eller att du frågar om de vill ta en promenad för det älskar de me! Jag vill gärna bli din vän! Hoppas det här hjälpte puss och kram!🥺😞🥰☺️😊❤️
  /Tjej
 • Var med din familj, mor- och farföräldrar. Hitta en ny aktivitet/hobby! Jag har börjat sy (jag låter så gammal). Beställ hem lera och skapa fina figurer, NÄMEN GUD VAD GAMMAL JAG LÅTER. Jag har en gammal själ (eller så spenderar jag för mycket tid med min mormor) 
  //14 årig tjej

Mer på UMO

ArtikelOm du mår dåligt

Alla mår dåligt ibland. Det finns saker du kan göra själv för att må bättre. Du kan också få hjälp att må bättre.

Till toppen av sidan