Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Han gjorde något när jag var full, är det mitt fel?

Förra veckan var jag på en fest där jag blev alldeles för full, jag är 19 år och minns inte kvällen alls egentligen.

Jag har fått återberättat att en kille tog med mig till toan och sedan vet ingen något mer. Jag känner mig äcklig, skam och skuld.

Är det mitt fel vad denna kille nu har gjort mot mig? Jag var uppenbart för full, kunde inte ens gå och ramlade ett antal gånger där ja slog mig hårt. Skulle ni säga att detta är mitt fel?
/:(

Svar:

 • Det är aldrig ditt fel om någon utnyttjar dig. Det var helt och hållet hans fel. Om han hade märkt att du var stupfull så skulle han tagit dig hem till dig och låtit dig vila. Prata med honom och om han våldtog dig, polisanmäl honom. Stora kramar❤️❤️<3
  /<3
 • Det är inte ditt fel. Aldrig! Oavsett hur full man är får ingen utnyttja en. Det är inte ditt fel. Kram <3
  /Erika
 • Det är verkligen inte ditt fel, du kunde inte göra något åt saken. Och han gjorde det utan lov.
  /anonym =)
 • Det är klart det inte är ditt fel! Alla gör misstag, och att vara för full händer alla. Killen däremot har gjort fel, om han gav sig på dig när du var för berusad, om du känner dig äcklig eller liknande så om du kan fråga killen vad ni gjorde, och om du känner att det var ett övergrepp finns det massa hjälp för att sluta må dåligt över det, och du kan alltid anmäla honom! Men absolut inte ditt fel, alla blir för fulla ibland, och ibland kan man ju inte alltid hjälpa vad som händer när man är så pass packad.
  /Anonym
 • Nej det är såklart inte ditt fel. Det han har gjort är olagligt och det finns samtyckte i Svergie. Där båda måste vara med på det, jag vet inte säkert men om han har gjort något som inte du va medveten om så är det en våldtänkt. Det är verkligen inte ditt fel och jag hoppas att du inser det. Ta hand om dig och jag tycker du borde prata med någon som är bra på sånt här.
  /Linnéa
 • Det är såklart inte ditt fel men försök att inte bli så full nästa gång så att du e vid medvetande.
  /Anonym
 • Det är absolut inte ditt fel, du får prata med killen och fråga vad som hände eller säga ifrån att du inte vill att han gör saker när du är så pass full att du inte kommer ihåg något.
  /Hjälparen i nöden
 • ABSOLUT INTE! Jag vet hur det är, när man har upplevt något sådant är det ända du kan tänka: sa jag något? Om jag inte hade gjort så eller så så kanske det inte hade hänt? Etc. Men jag vill att du ska veta att det verkligen inte är ditt fel och att det är absolut inte okej det han gjorde. Jag vet att det kan var pinsamt eller jobbigt men polisanmäl det. Jag vill också att du ska veta att du inte är ensam och att det finns hjälp och folk att prata med.
  /Anonym
 • Inget är ditt fel.
  /Alma
 • Det är absolut inte ditt fel! Det händer att man kan råka dricka för mycket (tro mig, det händer de flesta) så du behöver inte känna skuld över det för det var verkligen inte ditt fel!
  /Alicia
 • Nej jag skulle inte säga att det är ditt fel. Du kunde ju knappt gå.
  /Anonymmmm 7
 • nej det är absolut inte ditt fel det är bara hans fel
  /anomymmm
 • Det är absolut inte ditt fel överhuvudtaget, det är killens fel. Du hade druckit och han utnyttjade att du var full och att du inte kunde ge samtycke, vilket är det absolut viktigaste när det kommer till alla sexuella möten. Du kan definitivt anmäla honom för våldtäkt eftersom du har minst ett ögonvittne, och förhoppningsvis kan din familj eller dina vänner ge dig emotionellt stöd <3 Du kan alltid gå och prata med någon på en ungdomsmottagning, trauma-center, eller psykolog som kan hjälpa dig om du känner att det behövs för ditt mentala mående, och du kan köpa tester eller gå till en gynekolog om du är orolig över könssjukdomar. Många många kramar <3
  /22-åriga E.S
 • Hej!. Det är verkligen inte ditt fel att han, möjligen, utnyttjade dig när du var i en svag position. Du kan aldrig ansvara för vad andra gör, bara dig själv. Rekommenderar nog ändå att dricka lite mindre, kan vara bra att inte få minnesförlust.🌸🌸
  /.
 • Det är verkligen inte dit fel anmäl honom till polisen.
  /nykter baba
 • nä för fan, anmäl honom
  /jörgen
 • Absolut INTE INTE INTE ditt fel! För det första! Ditt intag av alkohol försvagar dina reflexer och minne men det ger ingen person nån som helst rätt till att göra dig obekväm eller utsätta dig för sexuella övergrepp. Sen är det ju alltid bra om man vet att man kan kontrollera sitt drickande för sin egen skull men, de flesta gör dumma saker som att bli riktigt packade ibland och det är mänskligt.

  Det som du fått återberättat låter verkligen misstänksamt men om de var nån av dina vänner hoppas jag att de försökte hjälpa dig ur den situationen. Du är inte äcklig på nåt sätt hjärtat fina, den enda som är äcklig är den som inte respekterar andra individers kroppar och utnyttja någon i en utsatt position, sånt spyr jag av. Jag hoppas bara att du hade nån vän som faktiskt fanns med under kvällen och tog hand om dig..stora kramar❤️:(
  /Mysan
 • Det är inte ditt fel. Vad än han gjorde borde du inte känna skam eller ånger för det. Om någon är ett kräk är det han. Det du har fel i, och jag gissar är det du egentligen känner skam för, är att du förstör din kropp. Dessutom, och det är fortfarande inte ditt fel, kommer det alltid finnas idioter som vill utnyttja dig, så det bästa sättet att slippa idioter och ångest är att hålla dig på platser med få idioter. Problemet är att på fester med alkohol och droger finns nog störst koncentration idioter. Så det var inte ditt fel vad han gjorde, men tänk över vilka fester du går på och vad du gör där. Ändra dig inte efter andra och känn inte skam för andras gärningar, men ändra dig efter DITT välmående.
  /Det kallas "tillgänglig", inte "singel" 🗿
 • Nej, nej, nej, den sista du ska skylla på är dig själv. Det spelar ingen roll om du var full, drogad, klädd i utmanande kläder som korta kjolar och djupa urringningar, eller först var med på att till exempel ha sex och sedan ångrade dig, det var inte ditt fel! Jag kan inte säga det nog många gånger. Det var han som utnyttjade dig och det är han som är ett äckligt vider, inte du. Du gjorde inget fel och du har ingenting att skämmas över. Inget alls. Du blev kanske överdrivet full, men det är HAN som ska hålla SITT kön i styr, det är inte ditt ansvar. Du får aldrig, aldrig tro att det var du som gjorde något dumt, för det är världens största lögn. Ansvaret kommer alltid att ligga på honom. Alltid. Ta hand om dig, jag hoppas att du har någon att prata med om det här, för du ska inte behöva bära det själv. Stor kram!
  //Feminist
 • Absolut inte. En ens hyfsat bra person skulle inte göra något när du är så full. Om han gjorde något är det hans fel och bara hans fel. Tror du kan anmäla honom, men om du inte kommer ihåg och ingen annan såg kan det vara svårt att få igenom. Tycker däremot att du borde prata med någon, typ kurator eller liknande.
  /M
 • Det var absolut inte ditt fel, killen var feg och ynklig som utnyttjade dig när du var full och våldtog dig. Du ska anmäla honom för våldtäkt.
  /Peter 15

Aktuella artiklar

Artikel

Köpa och sälja sex – vad säger lagen?

Att köpa sex är olagligt. Det spelar ingen roll om ersättningen är pengar, alkohol, ett jobb eller något annat. Här kan du läsa mer om vad lagen säger om att köpa och sälja sex.

Egna berättelser

Hur jag lärde mig omfamna mina ärr som en del av mig själv

Det finns dagar när jag känner mig som ett trasigt skal av den flicka jag en gång var. Jag har överlevt det ofattbara, och jag har lärt mig att omfamna mina ärr som en del av mig själv.

Svara varandra

Han tjatar om sex och nakenbilder, vad ska jag göra?

Jag har hållit på med en kille fram och tillbaka. Nu tjatar han till sig sex och nakenbilder och han ger sig inte.

Egna berättelser

En gammal gubbe ljög om sin ålder och skickade nakenbilder

Killen skrev att han var lika gammal som jag vilket blev bekräftat via en bild som han skickade till mig. Vi snackade med varandra hela nätterna, jag kände att något klickade.

Svara varandra

Ska jag anmäla min kompis ex?

Min kompis har blivit utsatt för sexuella övergrepp. Jag vill verkligen anmäla denna kille.

Egna berättelser

Du har alltid rätt att ändra dig

Det är aldrig okej att ligga med någon som uppenbarligen är alldeles för full för att ge samtycke. Om du har varit med om nåt liknande hoppas jag att du känner dig mindre ensam.

Artikel

Frågor och svar: Om nudes/nakenbilder, vad är lagligt?

Om du vill skicka, dela eller ta emot nakenbilder är det bra att du har koll på vad du får och inte får göra.

Svara varandra

Är det okej att sexta och onanera?

Gör jag fel? Är det okej/naturligt eller försöker jag bara intala mig det för att rättfärdiga mitt beteende?

Artikel

Åldersgräns för sex

Du kanske har hört att du blir byxmyndig när du fyller 15 år. Det handlar om lagar som ska skydda barn och unga från att bli sexuellt utnyttjade. Därför är det förbjudet att ha sex med någon som är yngre än 15 år.

Svara varandra

Min kompis skickade dickpic till mig!

Min killkompis skickade dickpics och visade sitt könsorgan för mig på Facetime. Vad ska jag göra? Vad borde jag ha gjort i situationen?

Till toppen av sidan