Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Utpressad efter jag skickade nakenbilder

Tjena! Läste en berättelse här från en person som skrev om något som också hänt mig för några år sedan. Jag tänkte därför dela med mig utav min berättelse om när jag bytte nakenbilder med en random person som utgav sig för att vara en tjej på snap och blev utpressad på pengar.

Det var för några år sedan då jag låg i sängen en natt och hade kul med mig själv. Får upp en notis på Instagram att någon tjej börjat följa mig och skriver till mig på dm. Blir då genast väldigt exalterad då detta aldrig händer mig, men inser ganska snabbt att detta förmodligen bara är ett fake-konto. Bestämde mig ändå för att börja skriva med personen och hen frågar vad jag heter och lite andra basic frågor. Sen ber hen om att få min snap, så vi börjar skriva där istället.

Då får jag en lättklädd bild av en kvinna från denna personen som sedan ber att få en liknande bild av mig. Kåt som jag var så skickade jag en bild på mig i bara kalsonger. Vi fortsatte att byta bilder och det slutade med att personen bad om en video där jag onanerar. Tänkte efter en liten stund, och hade en misstanke om att personen jag skrev med kanske inte ens var en kvinna och att denna personen bara vill ha nakenbilder på mig. Men dum och kåt som jag var skickar jag en video där jag onanerar. Då skriver personen att hen måste gå för att hennes mamma ropade på henne och att hen kommer snart.

Ligger där och väntar på att få en video av henne men möts istället av flera screenshots av mina nakenbilder. Personen hotar då med att skicka bilderna till alla som följer mig på Instagram om jag inte skickar över 5 tusen kronor. Jag får ju då panik och säger att jag ska skicka över pengarna, men att det kommer dröja för att jag måste föra över pengar.

Möts istället av flera screenshots av mina nakenbilder.


Jag lyckas få personen att sluta skriva med mig, och personen säger att hen kommer höra av sig några dagar efter. Jag får panik och tänker först faktiskt föra över pengar, men beslutar mig istället för att blocka personen på snap och insta och göra min insta privat. Sedan ringer jag polisen och gör en anmälan och hon jag pratar med sa att jag gjort rätt. Funderade även på att lägga ut en varning på min story om att några kanske skulle få nakenbilder på mig, men bestämde mig för att bara förvarna några enstaka vänner som jag litar på.

Den natten kunder jag inte sova alls. Jag låg och kollade notiser hela tiden ifall någon hade fått nakenbilder på mig och jag hade panik. Men inget hände. Veckor gick och jag slutade fråga mina kompisar om dem hade fått nakenbilder på mig. Nu har det gått flera år sedan detta inträffade och mina nakenbilder har fortfarande inte läckts.

Det jag lärde mig av detta är att ordentligt tänka till innan jag skickar nakenbilder till någon, och absolut INTE till någon jag inte riktigt vet vem det är. Det fanns väldigt många varningssignaler på personens konto som jag borde ha reagerat på, men jag var helt enkelt för dum och kåt för att uppmärksamma det.

Skulle detta hända dig så gör som jag. Blocka, gör alla dina konton privata och skicka absolut inte några pengar. Skickar du pengar kommer personen förstå att du gör vad som helst för att få bilderna borttagna och kommer därför fortsätta att utpressa dig på ännu mer pengar. Gör du som jag gjorde så kommer personen förhoppningsvis ignorera och glömma bort dig då personen inser att det inte går att få pengar från dig.

Skulle dina nakenbilder läckas så är det inte du som gjort fel, och skulle någon sprida bilderna vidare så är det dem som är hemska människor. Slutligen, lär dig av dina misstag och gå vidare.
/Föredetta dum och kåt kille

Mer på UMO

Egna berättelser

Hur jag lärde mig omfamna mina ärr som en del av mig själv

Det finns dagar när jag känner mig som ett trasigt skal av den flicka jag en gång var. Jag har överlevt det ofattbara, och jag har lärt mig att omfamna mina ärr som en del av mig själv.

Svara varandra

Hon hotade att sprida nakenbilden om jag inte betalade - vad hade ni gjort?

Efter att jag skickat min första bild så slutade hon att svara och sedan skickade hon en hotelse samt nudebilden på mig. 

Svara varandra

Han tjatar om sex och nakenbilder, vad ska jag göra?

Jag har hållit på med en kille fram och tillbaka. Nu tjatar han till sig sex och nakenbilder och han ger sig inte.

Svara varandra

Han gjorde något när jag var full, är det mitt fel?

Förra veckan var jag på en fest där ja blev alldeles för full. Jag har fått återberättat att en kille tog med mig till toan och sedan vet ingen något mer. Skulle ni säga att detta är mitt fel?

Egna berättelser

En gammal gubbe ljög om sin ålder och skickade nakenbilder

Killen skrev att han var lika gammal som jag vilket blev bekräftat via en bild som han skickade till mig. Vi snackade med varandra hela nätterna, jag kände att något klickade.

Egna berättelser

Du har alltid rätt att ändra dig

Det är aldrig okej att ligga med någon som uppenbarligen är alldeles för full för att ge samtycke. Om du har varit med om nåt liknande hoppas jag att du känner dig mindre ensam.

Artikel

Frågor och svar: Om nudes/nakenbilder, vad är lagligt?

Om du vill skicka, dela eller ta emot nakenbilder är det bra att du har koll på vad du får och inte får göra.

Artikel

Åldersgräns för sex

Du kanske har hört att du blir byxmyndig när du fyller 15 år. Det handlar om lagar som ska skydda barn och unga från att bli sexuellt utnyttjade. Därför är det förbjudet att ha sex med någon som är yngre än 15 år.

Svara varandra

Min kompis skickade dickpic till mig!

Min killkompis skickade dickpics och visade sitt könsorgan för mig på Facetime. Vad ska jag göra? Vad borde jag ha gjort i situationen?

Egna berättelser

Till dig som blivit utsatt för sexuella övergrepp

Det finns en människa som bröt ner och förstörde mig. Han begick övergrepp mot min kropp och fick mig att känna skuld och skam för det.

Till toppen av sidan