Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Han tjatar om sex och nakenbilder, vad ska jag göra?

Hej!

Jag har hållit på med en kille fram och tillbaka. Nu tjatar han till sig sex och nakenbilder och han ger sig inte. Är det okej? Och hur blir jag av med honom?
/Anonym

Svar:

 • Det är synd att höra att han tjatar om det. Jag tycker att du ska ta och snacka honom om hur du känner och om han fortfarande håller på är det bästa att kontakta en vuxen och blocka. Man kan också polisanmäla om det går för långt.
  /anonym med samma problem
 • Ring till bris det är verkligen förbjudet att tjata om sex/nakenbilder!
   /tjej
 • Heej! Det första tipset är att prata med honom och berätta vad du känner. Andra tipset är gör slut.
  /Bibi2.0
 • Säg nej. Om han inte tar nej som svar så är det bara att blocka. Ha alltid självrespekt för dig själv. Du ska ALDRIG känna dig tvingad att ha sex eller skicka nakenbilder.
  / .
 • Kasta han. Han ska inte göra det ni måsta prata om sånt och om du inte vill han måsta kunna ta ett nej.
  /❤️
 • Jag hade nog blockerat, du förtjänar en kille som vill ha dig för dig och inte bara för sex. Det är väl dessutom olagligt att tjata sig till sex. Skicka inget till honom heller för han skulle nog kunna utpressa dig till att skicka mer då.
  /tjej 15 :)
 • Nej, det är aldrig okej om du inte vill. Litar du på honom? Tänk på att bilderna kan spridas osv, var försiktig med vad du gör!
  /Anonym
 • Försök att säga klart och tydligt "Jag vill inte, detta är inte okej". Om det inte funkar så kan du behöva dumpa. 
  /Anonym
 • Om du inte vill eller inte är redo ska du inte göra det. Och om du är osäker gör det inte. Du vet och känner när du är redo och då kommer du vara sugen på att göra det. Om han ändå försöker få dig att ha sex med han och du inte vill, varför vara kvar med han? Ignorera han även fast de är jobbigt. Det kommer vara värt det!
  /Anonym
 • säg jag vill inte
  /argorr
 • Hej det har hänt mig samma sak flera gånger men sök hjälp av din päron en psykolog en kurator eller bris
  /Bobo
 • Jag hade skrivit (Jävla snuskhubbe ge fan i att sms:a till mig!!!) och sen hade jag blockat men om du känner honom alltså att ni träffas så prata med en vuxen som du litar på och vet kan hjälpa. Lycka till!
  /Nea
 • Om du inte bor i samma stad som honom så skulle du kunna blocka. Men om han bor i samma stad som dig så skulle jag rekommendera att polisanmäla.
  //Anonym
 • Inte ok alls
  /Anonym (:
 • Om det bara är på nätet hade jag bara blockat men om ni ses irl eller det finns en risk att han dyker upp bör du prata med en vuxen
  /Anonym
 • Det låter inte alls okej och du borde blocka han, rapportera eller polisanmäla.
  /smart tjej
 • Det är verkligen inte okej villet äckel blocka eller anmäl honom till polis!!!
  /Vet inte
 • Håller med om det mesta som skrivits, säg ifrån, ignorera/blocka honom och om han fortsätter så säg till någon, kanske till och med hans föräldrar? Om det går helt över styr kan du polisanmäla.
  /M
 • Usch. Blockera
  /Asexuella Alex
 • Varför i hela friden skulle det vara okej? Enligt svensk lag och allmänt sunt förnuft bör han inte bara veta när du säger ifrån, inte bara verbalt utan även se på kroppsspråket osv, han ska också upphöra att göra det du tycker är olustigt eller obehagligt. Om han inte reagerar eller ändrar sitt beteende efter du har sagt ditt måste du skaffa hjälp från någon annan.
  /Det kallas "tillgänglig", inte "singel" 🗿
 • Jag tycker typ att du kan säga till honom att du typ ska säga till nån vuxen du litar på:)
  /Taylor Swift-älskaren
 • Detta är så inte okej, ALDRIG OKEJ. Eftersom att detta är online så måste du BLOCKA honom. Detta som han gjort är vidrigt. Blocka honom och om han hittar andra sätt så anmäl honom till polisen!❤️
  /Hii✨️
 • Säg NEJ! Det är ABSOLUT INTE okej att göra så som du beskriver att han har gjort. Sex är något man BARA ska ha om ALLA är delaktiga och VILL.
  /Linnea
 • Blockera.
  /Pizzapojken
 • Jag skulle blocka honom och sånt för ingen förtjänar en kille som utnyttjar en för sex. Min kille sparar sig t.ex. till äktenskap så det känns trygg att ha någon som inte försöker utnyttja en. Men blockera honom, han verkar inte vara en särskilt bra person
  /tjej 15
 • Nej det är inte okej, säger du nej så får han inte tjata.
  /Rättvisa
 • Att han gör så när du inte vill är inte okej! Jag antar att du har sagt att du inte vill men försök att göra det riktigt tydligt. Tjatar han i verkligheten eller på nätet? På nätet kan du ju alltid blocka honom. Om ni kommer att träffas i verkligheten kan du försöka avisa honom och visa att du inte vill. ETT NEJ SKA RÄCKA men om det inte gör de så får man vara övertydlig. Nu vet inte jag hur gammal du är men oavsett ålder så kan du alltid prata med en vuxen. Någon du litar på. Lycka till! ❤️
  /Tjej på 21
 • Gör inget som du inte är bekväm med. Det finns inget lätt sätt, om han inte vill ge sig så tycker jag att det är bara bäst att sluta saker med honom.
  /Anonym
 • Det finns absolut ingen anledning för honom att fråga/tjata på dig och du har absolut ingen anledning till att göra något. Det bästa jag kan tänka mig för att ”bli av” med personen är att skriva något med stil av att hans beteende inte är acceptabelt och att han ska respektera att ”nej” är ett nej. Kan man inte acceptera det så är det bara att bryta kontakten helt.
  /Kille 25år
 • Hej! Att han gör så när du inte vill är inte okej! Jag antar att du har sagt att du inte vill men försök att göra det riktigt tydligt. Tjatar han i verkligheten eller på nätet? På nätet kan du ju alltid blocka honom.

  Om ni kommer att träffas i verkligheten kan du försöka avisa honom och visa att du inte vill. ETT NEJ SKA RÄCKA men om det inte gör de så får man vara övertydlig. Nu vet inte jag hur gammal du är men oavsett ålder så kan du alltid prata med en vuxen. Någon du litar på. Lycka till! ❤️
  /Tjej på 21
 • Nej, nej, nej, nej, NEJ! Att han tjatar om sex och nakenbilder är INTE okej, utan helt vidrigt och något han måste sluta med. Gå för guds skull inte med på något du inte vill för att han tjatar om det, det är inte samtycke. Och samtycke är lag, så gör han något mot din vilja begår han ett sexualbrott som du kan anmäla honom för.

  Jag tror att du måste säga till honom på skarpen. Helst IRL (det har nog mest effekt då). Men det kan nog funka på sms också. Säg typ så här nästa gång han tjatar: ”Ge dig! Att försöka övertala mig till att göra något sexuellt jag inte vill är själviskt och äckligt, om du tvingar mig till någonting mot min vilja kommer jag att polisanmäla dig. Lämna mig ifred!”

  Var inte rädd för att vara hård. Han kommer antagligen inte sluta om du inte ryter ifrån ordentligt. När du har sagt ifrån kan du blocka honom överallt så att han inte kan få tag i dig. Träffar du honom IRL sen behöver du inte ens se honom i ögonen. Han förtjänar inte din uppmärksamhet. Kram och lycka till! Du förtjänar bättre❤️❤️!
  ///feminist

Aktuella artiklar

Svara varandra

Blir kallad "hora" av en hel stad - vad ska jag göra?

Jag blir kallad hora och är hatad av alla, känns som att det inte finns någon utväg ur det här.

Egna berättelser

Utpressad efter jag skickade nakenbilder

Här är min berättelse om när jag bytte nakenbilder med en random person som utgav sig för att vara en tjej på snap och blev utpressad på pengar.

Artikel

Köpa och sälja sex – vad säger lagen?

Att köpa sex är olagligt. Det spelar ingen roll om ersättningen är pengar, alkohol, ett jobb eller något annat. Här kan du läsa mer om vad lagen säger om att köpa och sälja sex.

Egna berättelser

Hur jag lärde mig omfamna mina ärr som en del av mig själv

Det finns dagar när jag känner mig som ett trasigt skal av den flicka jag en gång var. Jag har överlevt det ofattbara, och jag har lärt mig att omfamna mina ärr som en del av mig själv.

Svara varandra

Hon hotade att sprida nakenbilden om jag inte betalade - vad hade ni gjort?

Efter att jag skickat min första bild så slutade hon att svara och sedan skickade hon en hotelse samt nudebilden på mig. 

Svara varandra

Han gjorde något när jag var full, är det mitt fel?

Förra veckan var jag på en fest där ja blev alldeles för full. Jag har fått återberättat att en kille tog med mig till toan och sedan vet ingen något mer. Skulle ni säga att detta är mitt fel?

Egna berättelser

En gammal gubbe ljög om sin ålder och skickade nakenbilder

Killen skrev att han var lika gammal som jag vilket blev bekräftat via en bild som han skickade till mig. Vi snackade med varandra hela nätterna, jag kände att något klickade.

Egna berättelser

Du har alltid rätt att ändra dig

Det är aldrig okej att ligga med någon som uppenbarligen är alldeles för full för att ge samtycke. Om du har varit med om nåt liknande hoppas jag att du känner dig mindre ensam.

Artikel

Frågor och svar: Om nudes/nakenbilder, vad är lagligt?

Om du vill skicka, dela eller ta emot nakenbilder är det bra att du har koll på vad du får och inte får göra.

Artikel

Frågor och svar: Om nudes/nakenbilder, vad är lagligt?

Om du vill skicka, dela eller ta emot nakenbilder är det bra att du har koll på vad du får och inte får göra.

Till toppen av sidan