Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag är svartsjuk på hans ex, hjälp!

Min kille har haft en relation innan mig och även några hook ups. Jag har ingen aning varför men det får mig att må dåligt att tänka på att han hållit på med andra tjejer sexuellt. Typ svartsjuka på ny nivå.

Jag har pratat med han om det men han förstår inte vad jag menar då det va ”innan han kände mig”. Men jag är ändå helt fast i det och kollar upp alla tjejer han legat med på sociala medier. Jag vet inte varför jag gör det och jag vet att jag ”sårar mig själv”.

Jag vet bara inte vad jag ska göra med min grova svartsjuka? Vi brukar skämta om det och säga att ”jag är sjuk i huvudet på ny nivå” men helt ärligt så känns det så.

/sjuk i huvudet på ny nivå

Svar:

 • Förstår 110% den känslan och svartsjukan. Det är otroligt plågsamt att undra över om killen tänder lika mycket på en själv som han gjorde med dom eller mer, och om han fortfarande tänker tillbaka på de tjejerna ibland för det vet man ju inte. Men å andra sidan så förtjänar han inte att bli anklagad eftersom som sagt ni hade ingen relation på den tiden och han har inte gjort nåt fel med att ha träffat andra innan dig. Även om jag förstår att du förstår så är det viktigt att inse att de flesta människor har umgåtts eller träffat olika personer men det betyder inte att de hade en djup kontakt även om svartsjuka kring sexuella möten är otroligt stark. Det viktigaste är att det är ni två nu och hur ni har det med varann just nu. Sålänge han inte jämför dig med andra tjejer, kommenterar andras utseende under eran tid tillsammans eller nåt annat så är det ok mellan er. Tänk att nån av de tidigare tjejerna kanske är jättesvartsjuk på att hon bara fick en kväll med honom eller två medans du är hans tjej nu? Det är mycket mer seriöst med ett förhållande än ett tillfälligt ligg.
  /Hej
 • Hej, Jag förstår dig då jag varit i samma situation. Tror inte de flesta killar förstår oss tjejer. Jag förstod dock tillslut att det inte handlade om att jag var svartsjuk, utan det handlade om att jag var äcklad av beteendet/valet att han varit med dessa tjejer. Men tro mig att det finns ingen tjej han varit med innan som kan jämföras med dig då det är du som är i ett förhållande med honom. Försök prata med din pojkvän igen, då det handlar om dina känslor. Även fast det förflutna inte har någon betydelse, så bör man i ett förhållande packa ner grejerna(det förflutna) tillsammans istället för att trampa över dem. Ta hand om dig❤️
  /Tjej
 • Det är normalt att vara svartsjuk, men du har absolut inget att oroa dig över. Han är ju med dig och vad jag vet så har han ju inga "side girls".
  /Psykolog vännen:')
 • Först vill jag säga att det är helt normalt att vara svartsjuk. Jag kan tänka mig att dessa känslor är svåra att känna. Ingen vill vara svartsjuk, men de flesta av oss är det då och då. Det är bra att du har pratat om det med din pojkvän. Kul att du hittade någon att prata med om inte så lätta saker. Saken är den, att vi inte kan göra något åt det som har hänt tidigare. Det är därför jag tycker att man skulle kunna lägga de här tankarna i en låda och sedan stänga lådan. Det är därför att

  A) du inte kan förändra det förflutna och

  B) om du googlar hans ex, så kommer du bara att må dåligt Jag vet att det inte är lätt att ändra sina egna tankar. Men nu är du i en ny situation och du gillar det inte. Därför kan du lära dig om dig själv och ändra dina handlingar.

  Försök att fatta ett beslut att lämna dessa tankar bakom dig. Njut av stunden och dröm istället om stunderna som kommer.
  /Annika
 • Jag förstår. Mitt ex hade sex med min bästa vän. Men vet du du kommer att hitta en bättre person. En person som älskar dig va inte svartsjuk.
  /Aa
 • Men tänk inte på hans ex då. Han babblar om att han inte hade en anledning att inte hålla på med dom andra tjejerna, förrän han mötte dig (aaawww). Men tänk om han inte hade legat med de andra tjejerna. Då kanske han inte varit lika experienced 🤷‍♂️ eller nåt. Just keep on movin foward liksom.
  /200 IQ
 • Du har tagit det största och viktigaste steget, att inse att det är ett problem som du måste jobba på. Det är verkligen jättebra att man kan inse sånt då det underlättar väldigt mycket när man ska lösa problemen. Här är exempel på grejer man kan göra åt det:

  * Se till att du och din kille har en bra relation med tillit till varandra!

  *Prata med någon om din svartsjuka. De kanske varit med om liknande och har tips

  *Försök att tänka på alla ex han har haft, men att han ändå har valt dig, det är ju du som är med honom nu.

  Vet att det är jävligt mycket lättare sagt än gjort. Men hursomhelst önskar jag dig all lycka till med att komma över svartsjukan och att ha en bra relation med din kille!🫶
  /Tjej
 • Jag tycker inte att du ska behöva vara orolig över vilka han har legat med innan ni blev tillsammans. Jag menar absolut så måste du ju få vara svartsjuk, men försök att tänka så här: Nu spelar det ingen roll om vilka han har legat med innan ni blev tillsammans. Det är faktis ni två nu. Han gillar uppenbarligen dig mer än dom han har gillat innan eftersom ni är tillsammans nu.
  //va inte orolig <3
 • Jag vet inte om det är så för dig. Men jag brukar jämföra mig mycket med min pojkväns alla ex som han har haft. Jag jämför mig med deras utseende och liv. Jag försöker till och med vara mer som dem för att mitt sjuka huvud tror att han ska älska mig mer.

  Jag försöker påminna mig själv att det är hans ex av en anledning. I slutändan har han ju valt mig, och jag har valt honom och inte någon annan. Nu har jag blockerat alla hans ex på alla sociala medier så att det inte går att söka på dem. Det har hjälpt mig. Hoppas detta var till hjälp. Lycka till :)
  /Mimi
 • Jag förstår dig helt och jag känner precis som du. Även om ja o min kille vart tsm i över 2 år kan ja fortfarande kolla upp hans olika ex på insta. Men de vi får komma ihåg är att man inte kan förändra det som hänt, och även om han vill få det med sina ex ogjort så kommer det aldrig gå. Därför är det bästa man kan gör att vara den bästa flickvännen man kan och visa han att du är den bästa han kunde fått. Ta hand om dig❤️
  //19
 • Det låter väldigt jobbigt. Jag tycker att du ska prata med honom om det. Och om han inte vill prata om det ska du inte känna att du gjort något fel, då kanske du kan prata med en vuxen om det. Våga prata med honom om det så löser det sig säkert!❤️❤️
  /Petra, 14 år
Till toppen av sidan