Panik - lämna sidan!
Svara varandra

De säger att jag måste skicka nudes

Personer har hotat och sagt att jag måste skicka nudes. Jag känner inte dem men de har hotat att skada min familj om jag inte gör det. De skickade min adress som bevis på att de vet var jag bor. Hatar när folk skickar att jag måste skicka, jag gör såklart inte det. Jag får ca 15 st i månaden som säger att jag måste skicka. Jag vågar inte prata med mina föräldrar, vad ska jag göra?
/M

Svar

 • Nej du behöver inte skicka, prata med dina föräldrar helst. Men om det känns jobbigt prata med någon annan vuxen i din närhet du litar på. Var det än dom skriver till dig anmäl kontot/nummer o sen blocka dom. Det krävs mod att göra det men tror du klarar det. Även om dom säger att dom ska -göra illa din familj så brukar dom inte göra det.

  Men för att va på den säkra sidan så prata med en vuxen. Det kan va skönt att få lätta på hjärtat så du inte bär på det sj. För det är tungt o jobbigt. O kan tänka mig att du tänker på detta typ dagligen🥴 men hoppas det löser sig o DU BEHÖVER ALDRIG SICKA BILDER PÅ DIG SOM DU INTE VILL ELLER ÄR BEKVÄM MED❤️❤️❤️❤️
  /Weronika
 • Jag vet inte om jag kan hjälpa så mycket men ett tips är att prata med något som man litar på, fattar att du inte vågar prata med dina föräldrar. Själv är jag väldigt "modig" inom sånt, jag kan berätta allt för min mamma. Annars kanske du kan prata med någon från bris. Jag skulle få panik om detta skulle hända mig. Jag hoppas det blir bättre. Några av dem kommer säkert inte ens våga åka till dig om det skulle vara så. Kom ihåg att det finns hjälp att få!
  /I
 • Om du inte vet vilka det är, försök ta reda på det, det kan faktiskt vara någon du känner som kan visa bilderna för andra. Rapportera och prata med kurator eller annan vuxen iaf!
  //FÖRSTÅENDE
 • Jag vet att det kan kännas jobbigt att prata med sina föräldrar, men skit i den jobbiga känslan och gör det ändå. Det hjälper alltid mycket och de kommer att vara till stor hjälp om ni står varandra nära.
  /Milla
 • Nej du måste inte göra någonting om du inte vill. Om dom hotar dig så ska du gå till polisen och så kan dom göra en utredning. Och du måste prata med en vuxen om det. Du kommer må så mycket bättre när du gör det för att det har hänt mig förut.
  /C
 • Jag hade anmält. Det är absolut inte okej att pressa någon på nakenbilder. Om de nu är så nyfikna på kroppar kan de bara gå in på en porrsida och kolla där istället! Du ska aldrig göra något som du inte vill. Jag tycker att du ska anmäla eller blocka personerna. Lycka till!
  /Tjej 15
 • Det bästa är nog att anmäla
  /anonym
 • Skicka inte nudes till den där personen! Det finns en stor chans att situationen blir värre och att han/hon pressar dig med bilderna för att få mer. Det är inte ok! Be om hjälp. Jag lovar dig att personen bara vill skrämma dig och att inget farligt kommer att hända. Säg till dina föräldrar och anmäl personen (om du kan) för utpressning, det är emot lagen. Det finns alltid hjälp att få! Ha en bra dag!
  /Anonym
 • Absolut är du inte tvingad, om detta var på snap kan han ju sett din adress via snapkartan! Prata med en vuxen som du kan lita på!
  /A
 • Jag vill bara säga att det här INTE är DITT fel. Vad de här personerna gör är olagligt och fel. Ingen ska ge dig skulden för det här, du har varit i en pressad situation och dessutom under hotelse. Prata med någon, vänner eller någon annan anförtrodd person. Att gå till polisen är bäst tror jag, eftersom det här är ett brott du blir utsatt för. Jag hoppas att allt löser sig! ❤️
  /Tjej
 • Prata genast med en vuxen du litar på och polisanmäl personerna som hotar. Det är olagligt att hota någon och göra så här. Du ska inte göra som de säger. Om de är vuxna kallas det här för "grooming", det betyder att en vuxen kontaktar en för ett sexuellt syfte. Jag vet att du klarar dig ur den här knipan! Tro på dig själv! Svara inte dem! Blocka dem! Ge inte upp hoppet!
  /pojke
 • Prata med dina föräldrar eller med någon lärare i skolan eller nån vuxen du känner att du kan lita på!!!!
  /20
 • Berätta för dina föräldrar och gå till polisen. Du kan också gå till ungdomsmottagningen eller prata med någon på skolan om du fortfarande går i skolan.
  /21
 • Blockera och rapportera om sidan/sidorna har de. Funktionen. Eller printa och ring polisen
  /Anonym
 • Detta kommer låta väldigt jobbigt, men ta kontakt med kuratorn på skolan och prata med dem, de vet vad de ska göra, och jag är väldigt säker på att de kommer lösa det. Ni kanske gör en polisanmälan.  Om du inte vill polisanmäla är det ditt val, dock tror jag detta är sexuella trakasserier och hot och du bör ta kontakt med någon som kuratorn.

  Det som kan hända är att ifall du skickar bilder för att de ska sluta, vilket du skrev att du inte skulle göra, är att de kommer fråga efter mer. Eftersom de hotade dig och din familj så tycker jag att du ska polisanmäla dem. Ett mer personligt tips är att du tar bort sociala medier ett tag.
  /Kevin
 • Blockera dem och prata med någon vuxen. Du ska inte behöva stå ut med detta. Och bra att du inte skickar.
  /Tjej, 20
 • Anmäl personerna som hotar dig. Och snälla prata med dina föräldrar. Jag lovar att det kommer bli bättre och dom som hotar dig kommer att ångra sig. Du är stark så detta klarar du❤️
  /Tjej
 • Hej! Det här är ett väldigt allvarligt brott. Vad du än gör, svara inte, läs inte ens meddelandet. Ta kontakt med polisen omedelbart om du inte redan gjort det. Även om det känns jobbigt så bör du ta upp det med dina föräldrar. Hopas det löser sig!
  /En 16 årig kille
 • Jag skulle defensivt anmält dem till polisen om jag var du.
  /Emma
 • Det hände en liknade sak mej för ca 1 år sen. Det var jätte dumt att jag gick på det och skickade då. Så jag har lärt mej, vänd dig till en vuxen du litar på eller blocka personen. De är fel att hålla på så som dom gör. Jag vet att man inte vågar berätta för sina föräldrar men de är bättre att säga än att inte göra det, det är klart att dom kanske blir arga men dom är ju ba rädda.
  /vet hur de känns
 • Hej! Det låter otäckt. Berätta för dina föräldrar om detta så känner du dig mer trygg i det, eller någon annan vuxen du litar på. Att hotas är inte okej, och du ska inte skicka bilder om du inte vill det med egen vilja. Är det personer du känner som gör detta eller folk som du inte känner? Försök att inte lägga till vem som helst isåfall, och när du diskuterat detta bör du överväga att blockera/rapportera. Hoppas allt blir bra! <3
  /F

Mer på UMO

Problem på nätet

Har du blivit övertalad eller hotad på nätet? Har någon försökt få dig att göra något du inte vill? Som att skicka bilder eller visa dig naken framför kameran?

Svara varandra

Hur får jag min kille att sluta skicka dickpics?

Min kille skickar dickpics men jag vill inte det. Men jag vill fortfarande vara tillsammans med honom.

Till toppen av sidan