Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Tips på hur jag kan lära mig bra svenska?

Vad ska jag göra för att klara språket på enkelt sätt? Jag är en kille och 20 åring och har jag bott snart 4 år i Sverige, men jag kunde inte att klara svenska hittills även jag kämpar hela tiden.

/b/$

Svar:

 • Du kanske kan ta någon kurs eller så? Min pappa kommer från Australien och när han först kom hit kunde han bara säga hej men sedan gick han någon kurs och nu kan han flytande svenska!
  /Tjej
 • Det är bra att ha mål. Ett mål kan ju vara att du ska kunna beställa en bulle på ett fik eller fråga om vägen på gatan. Man lär sig mycket bättre om man pratar Svenska än att skriva Svenska.
  /Kille 15
 • lyssna mycket på ljudböcker på svenska och häng med i en bok. Det kan vara barnböcker eller ungdomsböcker som inte är lika svåra att förstå. Försök att se filmer på svenska med undertexter som du kan förstå och läs tidningsartiklar och försök att sedan sammanfatta vad du just läst. Det finns mycket man kan göra, det är svårt att lära sig ett nytt språk och fortsätt att kämpa
  /fortsätt att kämpa!
 • JAG TROR PÅ DIG..... SLUTA ALDRIG KÄMMPA. ❤❤❤❤❤❤
  /IIsac 13 år
 • Ett tips är att läsa böcker på svenska. Du kan också lyssna på musik, ljudböcker och titta på filmer på svenska. En bekant till mig flyttade till Sverige som 12-åring och då kunde hon ingen svenska. Men hon fortsatte kämpa i många år och nu har hon inga problem alls med språket. Så fortsätt du med! Tänk också på att det blir lättare ju mer du lär dig, så kämpa på! Jag tror på dig!
  /Det finns inget enkelt sätt, men det finns lösningar
Till toppen av sidan