Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag har fått diabetes, går det att leva ett bra liv ändå?

Jag är en tjej som nyligen har fått diabetes, känner ni nån med det? Hur lever de ett bra liv?
/ …

Svar:

 • Jag har själv diabetes och har extremt svårt med det pga depression osv, Jag vet att det kommer bli bättre eftersom forskningen går väldigt fort fram så kommer det förhoppningsvis ett botemedel mot denna skit. Men försök inte att tänka på att diabetesen bestämmer utan det är du!
  /Alexx
 • Ja, jag, min mamma, min brorsa och min bästa kompis har det, det går att leva ett bra liv ändå! I början kommer det att vara ovant och läskigt men du kommer att vänja dig, det kommer också att vara stunder då du hatar livet. Men bara man tar sig igenom de dagarna går det bra! Lycka till!!
  /Puss
 • En i min klass har det och hen lever ett bra liv och lever nästan exakt som oss andra.
  /Hej
 • Det kan du! Jag har diabetes typ 1 och har haft det hela mitt liv, vissa saker är lite svårare att göra men det går!
  /Hej
 • Tjo, jag har haft diabetes i typ tre år nu. Vissa dagar/stunder kommer va skitjobbiga och man hatar allt och alla men för det mesta går allt jättebra och man kan leva som alla andra. Välkommen till klubben :)!
  /Diabetikern
 • Asså, jag kan inget om diabetes, men jag tror det finns två sorters diabetes. Och det kanske är nån skillnad i livsstil mellan dem, men kom ihåg att allting kommer bli ok, vad som än händer. Det är lite så som livet fungerar, åtminstone i det tredje mest demokratiska landet i världen. What doesn't kill you makes you stronger, eller nåt sånt.
  /Random icke-läkarutbildad tonåring
 • Ja det är klart du kan! Jag lever ett bra liv ändå, tar insulin.
  /Anonym
 • Klart du kan :) 
  /Anonym
 • Min kompis har diabetes och hon lever typ exakt som mig bara att hon måste dricka festis och ta dextro. Annars har hon det precis som jag. Hon tycker det är lite jobbigt ibland men hon lever nog bättre än mig. Så det kommer nog att gå bra för dig med.
  /Lisa
 • Hej! Jag känner en kompis som har diabetes och hon kan göra allt som vi alla andra gör. Som att spela fotboll, gymnastik, bandy, idrott och jättemycket mer! :)
  /Rödtröjan!
 • Klart det går :)
  /Alex

Mer på UMO

Frågor och svar

Hur ska jag orka med min klimatångest?

Jag funderar på att förstora läpparna med fillers men undrar om det är farligt på något sätt? Vad är riskerna?

Svara varandra

Jag är rädd för krig - är det fler som känner samma?

Jag gick in på TikTok idag och fick upp flera videor om att det kan bli krig i Sverige. Detta gör mig orolig och lite rädd över vad som ska hända.

Svara varandra

Min förälder är allvarligt sjuk - ge mig hopp!

Just nu känns allt jobbigt och jag känner mig aldrig helt glad. Jag skulle verkligen behöva höra av andra som varit med om samma sak och att det har slutat bra för dem.

Artikel

Stötta någon som mår dåligt

Du behöver inte vara expert för att stötta någon som mår dåligt. Du kan vara ett stöd bara genom att finnas där. Att lyssna, prata, hitta på saker eller bara vara tillsammans kan kännas hjälpsamt för den som mår dåligt.

Egna berättelser

Jag är spelberoende

Varje gång jag förlorade jagade jag min förlust, vilket slutade med ännu större förlust nästan alla gånger. Detta gjorde att jag mådde sjukt dåligt hela tiden och hade jättemycket ångest.

Svara varandra

Hur tog ni er ur dåligt mående?

Har ni varit deprimerade och hur tog ni er ur det? Hur berättade ni för era kompisar?

Svara varandra

Hur vågar jag söka hjälp?

Jag har mått dåligt men jag vågar inte söka hjälp eller ens prata om det, vad ska jag göra?

Svara varandra

Hur kan jag minska tiden vid datorn?

Varje gång jag ska börja med skoluppgifter så "bara måste" jag läsa färdigt den där fanfictien och sen börjar jag på en annan och det går flera timmar. Men skoluppgiften blir aldrig gjord.

Svara varandra

Nån mer som har pengaångest?

Jag känner mig väldigt oansvarig nu och mår verkligen dåligt över mitt sätt att ha hand om pengar.

Svara varandra

Hur stöttar jag min tjej som självskadar?

Bryr mig väldigt mycket om henne och hatar tanken att hon skadar sig själv. Vill inte göra situationen värre på något sätt.

Till toppen av sidan