Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag fick veta att jag hade diabetes

Nu ska jag berätta om när jag fick min diabetes. Det var i juni  och jag hade precis fått sommarlov. På dagarna låg jag mest i hängmattan på baksidan och kollade på mobilen.

Lite innan skolavslutningen hade jag börjat att dricka jättemycket vätska. Och jag sprang på toa typ en gång i kvarten. Mamma och pappa tyckte att det var lite konstigt men släppte det snart. Det var väl för att det var varmt som jag drack så mycket.

Men så en dag vaknade jag med huvudvärk och jätte ont u magen. Alltså i nedre högra delen av magen. Mamma och pappa tänkte att det var blindtarmsinflammation, så vi åkte till akuten. Där tog de massa tester på mig. Sen efter att vi suttit och väntat i 3 timmar så fick vi komma in till en läkare som berättade att jag hade fått typ 1 diabetes.

Det var därför jag hade mått så dåligt de senaste veckorna. Jag blev helt chockad. Min morfar har diabetes, men ändå. Det här beskedet hade jag inte väntat mig. Jag var ju så ung!

Jag blev inlagd på diabetesavdelningen på sjukhuset. Både jag, mamma och pappa satt och grät. Mamma och pappa grät mer när de trodde att jag sov. Det var en jobbig tid. På dagarna hade vi massa möten med olika läkare och jag fick lära mig hur man tar blodprov och insulin spruta.

Efter typ 2 jobbiga veckor fick jag komma hem. Såå skönt! Idag går jag i årskurs 9 och diabetesen funkar bra! Lite jobbigt är det ju. Men jag hoppas att den här berättelsen var till hjälp, om du har fått diabetes.

/Maja

Till toppen av sidan