Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag är spelberoende

Jag började dricka alkohol och röka weed vid 13 års ålder för att lindra smärtan från förlorade släktingar/familj och depression. Det eskalerade väldigt snabbt medans jag själv intalade mig själv att det inte var några problem.

Mitt beroende till marijuana varade i ungefär 3 år tills jag blev gripen vid 16 års ålder. Jag fick hjälp på ett ställe där jag fick lämna urinprov. Men det tog inte lång tid tills jag började konsumera mer alkohol.

Jag kunde förlora flera tusen kr på en kväll

Efter något år med detta alkoholberoende sökte jag efter mer. Det var då jag började spela om pengar. Jag började smått med små summor som blev större och större. Jag visste innan att jag skulle förlora och må dåligt, med gjorde det ändå. Jag kunde förlora flera tusen kr på en kväll och låtsas framför mina "vänner" att jag inte brydde mig.

Varje gång jag förlorade jagade jag min förlust, vilket slutade med ännu större förlust nästan alla gånger. Detta gjorde att jag mådde sjukt dåligt hela tiden och hade jättemycket ångest, hela tiden. Det var mycket pengar jag förlorade varje vecka.

jag har precis tagit första steget

Jag är inte borta från mitt beroende helt och hållet men jag har precis tagit första steget, vilket är att erkänna mitt beroende för mig själv och mina vänner.

Jag skriver detta eftersom jag vill att andra med spelberoende i min ålder inte ska känna sig ensamma. Om ni är yngre vill jag förmedla en sak: börja aldrig spela om pengar, oavsett om det är små summor! Det resulterar enbart i kortvarig vinst och glädje men aldrig i längden.

/18 årig kille

Till toppen av sidan