Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur kommer man över någon?

Det har gått flera månader sen det tog slut med mitt ex. Och jag kommer aldrig över han. Han är ständigt i mina tankar, och jag vet inte hur jag ska sluta tänka på han.

Vi båda kände att vi var rätt för varandra, och hoppades på att det skulle bli vi i framtiden. Men distansen gjorde att det tog slut. Han var den enda jag kände att jag vågade prata med om mina problem. Han var min trygga punkt. Och jag är inte mig själv utan han.

Försöker aktivera mig med saker jag tycker om, umgås med vänner osv, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

/04 tjej

Svar:

 • 1. gråt
  2. hitta nya hobbys och aktiviteter så att du kan distrahera dig
  3. ta deras saker och elda upp dem.
  /alias
 • Låtsas att personen i fråga inte existerar och blocka den ÖVERALLT, även fast det är jobbigt i början kan jag lova dig att de kommer bli bättre. Fake it till you make it
  /från en tjejs perspektiv
 • Tips 1: Tid läker inte alla sår, men de flesta. Det kommer att bli bättre.
  Tips 2: Man hittar någon annan att bli kär i.
  /Annabelle
 • Har du pratat med någon annan än honom? Det kanske hjälper? Det gjorde det för mig, jag pratade med min bästa kompis om det, och efter det så kunde jag släppa honom mycket lättare.
  /Lyckligare nu
 • Sorg tar sin individuella tid. Ibland några veckor, några månader eller till och med något år, men man kan inte lova kärlek. Man säger mycket när man väl är tillsammans för man känner så just då men kärlek är egentligen inget löfte. Känslor kan ändras och brukar göra det. Försök tänk att det aldrig blir ni igen. Låtsas att han är död för då skulle du ändå behöva hitta någon annan. Tyvärr är det svårt med kärlek, men om han gjorde slut visade han dig att ni inte är rätta för varann och då har du det löst om du förstår vad jag menar.

  Umgås med dina vänner, eventuella husdjur och familj. De är säkert underbara att umgås med och medans killen inte är kvar så är de andra kvar. Visa dom uppskattning medans du kan så kommer du vidare så småningom.
  /Jajjajjks
 • Jag skulle försöka att göra sakerna som ni gjorde för att komma över det och att prata med folk typ dina vänner eller andra du litar på. Jag skulle också försöka att intala mig själv att jag lämnar hen av en anledning. Hoppas allt blir bra🥰😊 vet ej så mycket
  /🥰
 • Det är förstås väldigt svårt, men om kärleken hade varit tillräckligt stark hade ni inte tappat hoppet. Det är som det är och man måste ta hand om det jobbiga beslutet att ta sig vidare i livet, annars är du fast i känslor som tynger dig och som i den långa loppet kan försämra din framtid.
  /Ungdomspsykologen
 • Skulle säga att du ska sitta och skriva en lista med alla negativa saker med honom som det bara går, sitt själv eller ta med kompisar, oftast så hittar de mer negativa saker om honom än du. Varje gång du tänker på honom så läser du den listan och gör tio armhävningar typ shhahaha. Börja styrketräna, tunga vikter och lyssna på musik som får dig att inte höra ett skit från verkligheten!!!
  /Anonym

 • Ta hand om dej själv. Kolla på en bra film med några kompisar, ha ett hemma-spa. Baka något. Gör något som du tycker är kul och tänk att den som du kommer över, att det är den som missar ut.
  /Tilly från Dubai :)
 • Hej! Jag känner igen mig i det du skriver och har väl tyvärr inget roligt svar. Jag och mitt ex var tillsammans i ungefär 2,5 år. Efter att vi gjort slut försökte vi att ha kontakt ibland och jag är en sådan som vill veta att den andra lever och har det bra. Jag har hört av mig iband. Det var varit trevligt och sorgligt att prata med honom.

  Men när jag två år senare sökte till ett nytt universitet sa han att vi kanske kunde ses en sista gång om jag blev antagen. Jag blev antagen och hörde av mig, men fick inget svar. Jag ringde en tid senare och förstod att jag var blockad. Jag skrev god jul och grattis på födelsedagen, men inget svar.

  Nu tre år senare kan jag nog faktiskt säga att jag kommit över honom. Det kan ta tid. Men du kommer att komma över honom till slut. Har du pratat om det med dina kompisar? Kanske det kan hjälpa. Har du pratat med ditt ex? Har ni rett ut er känslor för varandra? Det kanske också kan hjälpa. Kram!
  /Sofia
 • Försök tänka på någon annan som din bästa kompis eller en bra vuxen.
  /Evelina
 • Du kan skaffa en ny kille
  /erica
 • Tror inte man kommer över någon på de sättet så som man tror man ska göra, utan man lär sig acceptera läget och smälta de som hänt och därifrån lära sig själv igen att le och se dom bra sakerna värden har att erbjuda.
  /H.A
 • Jag förstår dig det är jobbigt men att komma över en kille som betyder mycket för en är väldigt svårt. Låt de ta tid ge de tid att få ut dina känslor, undvik att prata om honom, lär känna nya människor, försöka att underhålla dig själv.
  /Amanda
 • Låt det ta tid. Gråta ut, visa ilska, skicka ut allt du har inom dig om den personen!! För mig tog det t ex 1 månad tills jag släppte en person jag gillade. Jag fick upp negativa saker om honom och det hjälpte för jag kunde släppa han så snabbt.
  /Alias
 • Hej 04 tjej! Jag var ihop med en tjej. Jag älskar henne med hela mitt hjärta och det e svårt att komma över nån men om jag va du skulle jag bli kär i nån annan
  /selma
 • Försök prata med dina vänner eller någon som du känner att du kan lita på. Det känns alltid bättre att prata med någon och det är okej att vara ledsen. Och hitta på ngt kul med vänner också det alltid bra.
  /milla

Mer på UMO

När det tar slut

Innehåll om att göra slut och att bli dumpad.

Artikel

Har du blivit dumpad?

Har du blivit dumpad? Eller har du dumpat någon? Hur gick det till? Skriv om dina egna erfarenheter eller läs om andras.

Frågor & svar

Min kille dumpade mig, hur blir jag glad igen?

Min kille dumpade mig för två månader sen. Nu kan jag inte sluta tänka på honom. Jag gråter när jag tänker på hur mycket jag älskar honom.

Artikel

Vad är bra med att vara singel?

Vilka fördelar finns det med att vara singel? Dela med dig av vad du tycker eller läs vad andra säger!

Till toppen av sidan