Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Trodde mensen var bajs

Min första mens. Jag hade min senaste mens för 4 månader sen. Jag var nere i mitt centrum och skulle gå på toa och där var det en liten blodfläck, jag blev lycklig men jag trodde först att jag hade bajsat på mig. Jag ringde mamma och berättade. Hon var ju väldigt glad, vi hade bindor hemma och ett par trosskydd och tamponger. Jag visste redan hur man tog på sig en binda för jag hade testat året innan när jag hade inte mens :). Men jag ångrade direkt, jag fick pms på kvällen och jag hade jätteont i magen.

Alla i min klass hade fått sin mens innan mig och det skilde 2 månader mellan tjejen som hade fått sin mens innan mig. Min bästis som bor väldigt långt ifrån mig och jag hade en deal: när någon av oss fick mens då skulle vi berätta för varandra. Jag fick den först av oss. Jag skrev till henne att du vill inte ha mens hon bara ”bättre än att inte ha den :)”.

Jag ville ha den senare men det ville inte min kropp. Sen skulle jag ner till mormor och morfar och fira påsk det var ju kul för dom hade inte någon papperskorg i sitt badrum. Jag blödde brunt till en början sen kom blodbadet typ. Men jag blev otroligt lättade när min mens var över!

Aktuella artiklar

Artikel

PMS

Att ha PMS betyder att humöret försämras perioden innan du får mens. För vissa kommer PMS några dagar innan mensen, för andra två veckor innan. PMS står för premenstruellt syndrom. Det finns saker du kan göra för att må bättre när du har PMS, och det finns behandling att få om du behöver det.

Artikel

Mensvärk

Det är vanligt att få ont i magen när man har mens, och någon dag innan mensen kommer. Man kan också få ont i ryggen, ljumskarna, låren och huvudet. Men mensvärk är inget du ska behöva stå ut med, det finns flera olika sätt att lindra värken på.

Frågor & svar

Mensen rinner ut i trosorna när jag reser mig upp

Ibland läcker det också ut och kommer i trosorna. Det är inte så kul.

Egna berättelser

Första mensen - trodde jag kissat på mig

Vaknar på morgonen och känner mig blöt i trosan, då tror jag att jag hade kissat mig. Precis när jag ska lägga trosorna i tvättkorgen kommer mamma och undrar vad som hänt.

Svara varandra

Använder ni mensskydd när ni tror att mensen ska komma??

Hur gör ni de dagar ni kanske ska få mens? Känns ju onödigt att ha trosskydd eller binda. Jobbigt att undra hela dagen om man kommer få mens och om det kommer blöda igenom.

Frågor & svar

Kan jag slippa mensen helt?

Jag har inte haft mens på flera månader eftersom jag äter p-piller och inte ätit sockerpillren. Men hur länge kan jag skjuta på mensen?

Till toppen av sidan