Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Varför dröjer mensen när man slutat med minipiller?

Fråga

Jag slutade med mina minipiller för en månad sen, men jag har inte fått tillbaka min mens än och det gör mig orolig. Kan det vara så att jag är gravid eller är mensen bara väldigt sen?

Svar

Det kan vara lite olika hur snabbt mensen kommer tillbaka efter att man slutat med minipiller eller p-piller. En del får regelbunden mens direkt, men för andra kan det ta några månader, det är helt normalt.

Det kan finnas en risk att du är gravid om du haft oskyddat sex efter att du slutade med minipiller. Det finns också en risk att du kan vara gravid om du glömde något piller innan du slutade med minipiller och hade oskyddat sex.

Vill du inte bli gravid och har sex på sätt som kan göra att du blir det, är det viktigt att du så snart som möjligt börjar använda något nytt preventivmedel.

Det kan du få hjälp med på en ungdomsmottagning. Där kan du också göra ett graviditetstest om du vill. Det är gratis. Du kan också köpa ett test själv på ett apotek.

Med vänliga hälsningar
Sofia Alsing, barnmorska

Aktuella artiklar

Svara varandra

Vad tycker ni killar om menssnack?

Tycker ni killar att det är obekvämt eller äckligt när en tjej pratar om att hon typ har mensvärk?

Egna berättelser

Pappa hängde med till gynekologen

Det här är en berättelse om när jag besökte gynekologen med min PAPPA. Ja, jag sa det rätt. PAPPA.

Svara varandra

Vilket preventivmedel använder ni?

Vilket preventivmedel använder ni? Kondom, p-piller, p-stav, p-plåster osv. Och varför använder ni just det?

Egna berättelser

P-piller hjälpte mot min mensvärk

Jag hade en sån otroligt hemsk mensvärk och kunde inte ens gå ibland. Sträckan mellan toaletten och min bänk i klassrummet var kanske 15 meter och brukade ta mindre än en minut men denna gången hade jag så ont att de tog tio minuter.

Svara varandra

Hur onanerar ni med mens?

Jag har, under de senaste månaderna, blivit extra kåt under de första dagarna av min mens, när jag blöder som mest. Jag vill gärna onanera, dock vet jag inte hur jag borde gå till väga och letar därför efter tips!

Svara varandra

Hur påverkas ni av era p-piller?

Jag är 17 år och vill börja ta p-piller men är väldigt rädd för både biverkningar och att mina föräldrar ska få reda på det.

Artikel

Menstrosor

Menstrosor är trosor som suger upp mensen och skyddar dina kläder.

Svara varandra

Blöder jättemycket vid mens - har ni tips?

Det är värst de tre första dagarna, ibland vaknar jag av att min säng är helt genomblödd trots att jag sovit med både binda och tampong.

Egna berättelser

Blod i sängen vid första mensen

Jag somnar fort men vaknar mitt i natten av att jag ligger i något blött. Jag reser mig upp och går in i badrummet utan att vända mig om.

Svara varandra

Vad gör ni åt mensvärk?

Om ni har mensvärk, hur brukar ni göra i skolan då?

Till toppen av sidan