Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Blod i sängen vid första mensen

Nu tänkte jag berätta om min första mens. Så det börjar med att jag går och lägger mig något illamående på kvällen, men jag har ätit en massa godis så jag tänker att det beror på det. Jag somnar fort men vaknar mitt i natten av att jag ligger i något blött. Jag reser mig upp och går in i badrummet utan att vända mig om.

jag ser blodet

När sätter mig på toan och jag ser blodet som i mörkret bara visar sig som något mörkt. Men jag är yrvaken och snurrig. ”Jaha, mens!” tänker jag innan jag torkar mig och går och lägger mig igen. Jag har inte ens tänkt på vad det innebär och har inte tänkt på att det rinner blod ur musen.

jag ligger i en stor pöl

Jag somnar snabbt om för att någon timme senare vakna i ren och skär panik. Nu slår det mig att det är MENS!! Jag tänder nattdukslampan och ser att jag ligger i en stor pöl!! Jag får panik och tänker (jätte)högt för mig själv.

–  HELVETE!!!! MENS!!! VAD GÖR JAG NU??”

Jag upptäcker för sent att jag vrålat ut det jag tänkte och det dröjer inte länge innan min femåriga lillebror rusar in, tittar på mig och frågar

– Ska du dö nu?

Jag blir förstås rosenrasande

– Gå! Nu! svarar jag och så går jag in i badrummet och byter trosor och klistrar fast en binda som jag fått av mamma vid något tillfälle. (Fattar fortfarande inte vad min lillebror gjorde där mitt i natten men ja ja). Sedan springer jag in i sovrummet och försöker utan framgång att torka bort blodet. Så jag skickar det ett sms till mamma där jag förklarar hela historien och går och lägger mig igen.

När jag vaknar på morgonen hör jag hur mamma läser upp meddelandet för pappa och sedan skrattar de. Jag blir förstås rosenrasande men idag skrattar jag åt det. Ja, det var hur jag fick min första mens. Hoppas det hjälpte dig😅😅

Lycka till med första mensen, puberteten eller vilket skede ni nu är i livet!❤️🩸😅

/Min första mens

Till toppen av sidan