Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Inte så farligt att blöda igenom kläderna i skolan

Något som jag tror många tjejer oroar sig för är mensen. Mer specifikt, att blöda igenom. Då många är oroliga för detta tänkte jag dela med mig av en positiv historia då detta hände.

Det var strax innan jullovet 2020. Min skola hade precis corona anpassas (igen) och vi hade alla lektioner i samma sal och med samma lärare. Vi kollade bara på film och hade betygsnack hela dagen och inte så många pauser (vi hade kommit överens med lärarna att vi skulle ha kortare och färre raster för att ha längre lunchrast).

Jag hade fått min mens dagen innan och glömt sätta in en tampong på morgonen och hade ingen med mig till skolan. Jag hade ingen möjlighet att be mina vänner om en heller pga dom korta rasterna, men jag va lugn ändå. Jag tror att om jag hade varit mer orolig hade jag inte glömt be min kompis om en tampong den rasten vi hade runt 10 tiden.

Cirka 30 minuter efter denna rast börja jag känna hur det kom mer och mer blod. Jag fick en klump i magen och kände oron. Det var inte förens en halvtimme senare som jag suckade och sa högt "Kan vi ta en paus? Jag börjar tröttna på att sitta." Mina klasskamrater, som dom energifyllda ungarna dom är, sa jaaa. Så vi fick en rast och jag gick snabbt till mitt skåp, tog min jacka, och sedan gick jag vidare till toan, utan att vänta på mina vänner.

Väl inne på toan blev jag chockad över hur mycket jag faktiskt blödde. Jag hade blött igenom längre bak mot rumpan. Fläcken var runt 3 cm lång och 1 cm bred. Jag tog en binda som jag hade i min jackficka och bytte. Sedan gick jag tillbaka till klassrummet där mina lärare stod och prata.

Jag kände mig obekväm och lite generad nästan. Min kvinnliga lärare såg mig och log mot mig. Hon frågade vad jag hadde på hjärtat och jag svarade: "Jag måste hem och byta om" Ett leende och ett "jag förstår" fick jag innan jag cyklade hem.

Hemma satt både mamma och pappa och jobba. Jag gick till arbetsrummet och berättade varför jag var hemma. Mamma hörde först inte och min pappa, som den komiker han låtsas vara, ropar "HON HAR BLÖAT!" vilket gjorde så jag började små fnissa men det gjorde mig också lite smågenerad. Mamma fixade iallafall med mina byxor medans jag dusha av mig och bytte om.

Det var perfekt timeat så att jag nu hade 15 minuter kvar till lunchrast och det inte var lönt att sticka tillbaka till skolan, så jag stannade hemma och käka lunch. När jag senare kom tillbaka till skolan höll min klass på och spelade vad vi kallar Ping Pong. Sedan fortsatte dagen som förut med film, fika, skratt och en allmänt härlig dag.

Så att blöda igenom i skolan är inte så farligt. Man får gå hem, och har man tur med tiden kanske äta lasange hemma till lunch. Jag skulle också säga att jag börjar bli expert på det då jag gjort det 4 ggr under hela höstterminen. Men det inget att sträva efter då oron finns där fortfarande. Det är heller inte kul att cykla i ösregn när man blött igenom.

Till toppen av sidan