Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag använde ett löv som binda vid första mensen

Min första mens kom när jag gick i 6:an tror jag och på den tiden var jag VÄLDIGT blyg. Jag ville väldigt gärna komma in i puberteten, men jag ville inte att någon skulle märka det. Så självklart blev jag rädd när jag började få hår på ben och under armarna. Men det löste jag lätt genom att raka av det. Men det är betydligt mycket svårare att dölja att man fått sin första mens, då man behöver bindor och annat.

Min familj bestämt sig för att åka iväg och bo på hotell. Vi hade det mysigt men jag var väldigt arg och kunde inte riktigt kontrollera mina känslor som jag brukade kunna. Men så när jag var på toaletten märkte jag att de var helt RÖTT i mina underkläder. Jag visste vad mens var eftersom att vi hade jobbat om det i skolan. Men jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Jag var inne på toaletten väldigt länge.

Tillslut kom min mamma och knackade på. Hon frågade vad jag höll på med och om något var fel. Jag sa att allt var bra, men eftersom jag är extremt dålig på att ljuga så märkte hon att något var fel. Hon frågade: har du fått mens? Dumma lilla jag svarade: nej och rodnade. Mamma litade ju på mig så hon gick därifrån.

Jag panikade inne på toan eftersom att jag inte ville blöda igenom. Vi skulle vara ute på stan hela dagen så jag kunde ju inte gå runt med blod i trosorna hela dan. Så jag löste det genom att stoppa massa rullat papper i mina underkläder. Jag gick utifrån toan och var nöjd. Vi gick senare till stan och jag kände på något sätt att det var jag var på väg att blöda igenom. Så jag sprang före mina föräldrar och in i en gränd.

Jag kollade ner i mina underkläder och såg att det var rött överallt. Smarta lilla jag kollade mig runt på marken och såg ett stort löv. Jag tog upp lövet och det var alldeles BLÖTT. Men tillslut stoppade jag in lövet i mina underkläder, för att försöka stoppa blodet från att nå mina byxor. Jag gick alltså runt med ett BLÖTT LÖV i mina underkläder HELA DAGEN.

Några veckor senare berättade jag för min mamma via text att jag hade fått min mens och hon var bara glad och överreagerade inte på något sätt alls. Egentligen vet jag inte varför jag inte bara berättade från början, jag vet inte vad jag förväntade mig för reaktion. Om jag bara hade berättat från början hade jag inte behövt gå runt med löv i kläderna som hade underlättat en HEL del.

Jag vill i alla fall berätta med denna lilla historien att det absolut inte är konstigt med mens, och att det bästa är att berätta på en gång för sina föräldrar. Så att man INTE behöver gå runt med LÖV I BYXAN.

/Lövbäraren

Mer på UMO

Svara varandra

Vilka mensskydd använder ni?

Vill veta vad andra föredrar då jag inte riktigt vet vad jag gillar än.

Till toppen av sidan