Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag lärde mig att använda tampong!

Jag älskar min mens på grund av tamponger! Har haft mens i sammanlagt ca 1 år nu, hade ett uppehåll i cirka 1 år på grund av anorexia men är nu frisk :)

Anyways, så var jag lite anti mens när jag väl fick tillbaks den, eftersom att jag bara kunde använda bindor och trosskydd. Vågade inte använda tampong eftersom att jag tidigare hade försökt (hade då svaga blödningar) vilket hade resulterat i en smärtsam process som jag inte ville återuppleva. Hur som helst började jag för bara 1 månad sen, när jag var på ett tävlingsimmsläger, att använda tampong. 

Jag hade ju läst att man kunde smörja på lite vaselin på tampongen och ställa sig med foten på toastolen, så det gjorde jag och den gled in så lätt! Det kändes så skönt att inte behöva gå med binda längre :)

Har nu typ börjat älska min mens pga detta. Tror det är för att jag ser tampongen lite som ett heligt föremål som jag kan använda när jag har mens (man har ju också en ursäkt för att var jätte sur). 

 /Kvinnor Är Underbara Varelser

Mer på UMO

Artikel innehåller video
Artikel

Menskopp

En menskopp är ett mensskydd som du för in i slidan. Blodet samlas i koppen och du tömmer den i toaletten. En menskopp kan användas i flera år. Du kan bada och träna med menskopp, och den syns eller känns inte om den sitter rätt.

Artikel

Binda och trosskydd

Bindor och trosskydd är mensskydd som du sätter fast i underbyxorna. De suger upp blodet och skyddar dina kläder.

Svara varandra

Vilka mensskydd använder ni?

Vill veta vad andra föredrar då jag inte riktigt vet vad jag gillar än.

Artikel

Frågor och svar om mens

Kan jag bada när jag har mens? Kan en tampong försvinna? Kan jag ha mens om jag är gravid och kan jag bli gravid under mensen? Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna om mens.

Till toppen av sidan