Panik - lämna sidan!

Utsatt för rasism

Vill du veta hur det är att bli utsatt för rasism. Fråga då mig. Om jag kunde få pengar för varje gång jag blev kallad det där skällsordet skulle jag vara rik. Tänk er att bli mobbad för nånting ni inte kan ändra på? Bli strypt för hudfärgen på din kropp. För det, det har jag gått igenom.

Man kan reagera på olika sätt om man utsätts för rasism. Man kan bli arg, ledsen, rädd, besviken eller känna sig orättvist behandlad. Det är aldrig ditt egna fel om du har blivit utsatt för rasism, för en mesta del trodde jag att det var mitt fel. Jag brukade skrubba mitt skin för att ta bort det svarta från mig och försöka ta fram det vita.

Jag visste inte om det var rasism som jag utsattes för, jag trodde att de bara var elak utan anledning. Första gången jag blev kallad neger visste jag inte ens vad det betydde. Jag var en liten flicka som gick på förskola, som blev nekad att använda min kompis prinsessbok för jag var svart. Jag tror inte ni fattar hur sånna här händelser fastna i mitt huvud.

Jag är rädd att jag inte kommer få mitt drömjobb på grund av att jag är svart, att jag kommer bli utsatt för våld eller hot på grund av min bakgrund. Varje gång jag lämnar mitt hus känner jag hur mitt hjärta bankar snabbare, hur rädslan sakta kommer tillbaka.

Detta måste jag stå ut varje dag när jag lämnar mitt hus, jag är rädd att åka buss, tåg eller bara att gå ut. Mina föräldrar tror att jag älskar att gå ut men de vet inte rädslan som finns i mig varje gång jag går ut, rädslan att min hudfärg kommer få mig dödad/ misshandlad.

Anonym
Till toppen av sidan