Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag är adopterad och får kränkande frågor om det

Nu skulle jag vilja berätta om att jag är adopterad, från Lesotho. Till en början, när jag var liten, gillade jag faktiskt och prata om det. Jag gillade att folk frågande mig om det. Men i den ålder jag är nu känns det som en kränkning. Speciellt efter allt #BLM snack känns det ännu mer obehagligt på något sätt.

En i min klass såg ett dåligt foto på mig och sa "Du ser jättesvart ut". Då röt jag ifrån totalt. Det var till och med nära att jag slog honom, men det gjorde inte. Efter det så pratade min fantastiska lärare om det här ämnet!

Jag kan dessvärre inte söka upp min familj, eftersom min ”biologiska” mamma dog vid födseln. Och som jag läste i en annan berättelse så kommer så sjukt mkt frågor typ som "Vet du något om din biologiska familj/mamma?”. Då rycker jag bara axeln och säger att jag har en familj. Som man borde vara glad över.

Dessutom har jag gjort upp en bild på hur den kvinnan som födde mig såg ut. Det är baserat på min egen kropp och hur jag är som person. Jag kanske har rätt om henne, eller helt fel. Det finns vissa människor jag väljer och berätta det här för, som tex min hemliga crush, eftersom han är så sariös och vill verkligen veta.

Aja, tack för att ni läste och kom ihåg mitt bästa tips: Du kan basera någon i din ”biologiska familj” lite på dig själv!

Mer på UMO

Artikel

Utsatt för rasism

Har du blivit dåligt behandlad för att du har en viss hudfärg, ett visst namn eller kommer från ett visst land? Då har du blivit utsatt för rasism, och det är inte okej.

Egna berättelser

Kunde inte sluta tänka på mina biologiska föräldrar

Jag har alltid känt mig annorlunda på grund av mitt utseende för jag är adopterad från Vietnam, men det är inte fel att vara annorlunda det är det som gör dig unik.

Egna berättelser

Tankar om att vara adopterad

Jag har tänkt lite på mitt liv som en adopterad afrikansk tjej, vilken tur jag egentligen hade!

Till toppen av sidan