Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur säger jag nej till snus utan att verka tråkig?

Idag tog jag min första snus pga att mina kompisar snusar. Jag tycker att det är dåligt och onödigt. Men jag vill inte vara den ”tråkiga”. Tips på idéer på hur jag ska lösa detta utan att vara den ”tråkiga”.
/Den nya snusaren

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Det du tänker känns helt rätt tkr jag, inte bara att snus är dåligt och onödigt utan också att det kostar mycket pengar. Jag tror inte att dina kompisar skulle bry sig jättemycket om du snusar eller ej. Ett bra sätt att visa det är säga till de att det är sunkigt och att du vill vara fräsch. Om du gör det ses det som att du är den som är mogen och inte tråkig. Hoppas det hjälpte.
  /Kille 16 Gbg
 • Du är ju inte tråkig bara för att du säger nej, du har ju egna val.
  /Anonym
 • Säg bara känner inte för det.
  /Inte den tråkiga som inte snusar
 • Bara att säga Nej jag snusar inte...eller nej har röker inte. Man är inte tråkig för att man inte snusar eller röker. Tänk så här "en tjej vill nog inte hångla med en kille som smakar snus eller rök i munnen". Många tjejer har sagt att de tycker jag smakar frächt i munnen och luktar gott. Jag borstar alltid tänderna när jag ätit även efter lunchen i skolan.
  /Peter 15
 • Låtsas säga ja, ta snusen och gå iväg. När du går iväg så kastar du snusen i en soptunna när dina kompisar inte ser.
  /Bengt
 • säg nej och spela cool.
  /lycka till
 • Säg att du har en hjärna.
  /hej
 • Jag tycker att du inte ska bry dig om vad dina kompisar tycker. Du ska verkligen inte behöva snusa bara för att ha bra kompisar!
  /Selma
 • Du säger nej sorry jag ska hångla med en tjej snart och då vill inte jag ha gula tänder.
  /Alicia
 • Bara säg till eller att du känner dig inte bekväm.
  /Ace.
 • Hej! Har varit i din situation och tror det är bäst att bara tacka nej om någon vill bjuda dig. ”Nej tack, jag snusar inte” Om någon skulle komma med någon dum kommentar typ ”men vadårå, kom igen, var inte så tråkig” tycker jag att du bara ska vara lugn och förklara att ”nej jag vill inte ha”. Du kan alltid lägga till att du inte tycker det är gott eller på något vis skämta till det så att det inte blir så allvarligt. Vad dom än säger så är du inte tråkig för att du inte vill snusa eller röka. Du är smart! Och du ska aldrig känna dig tvungen att snusa eller göra något annat du inte vill för att det finns dom som tycker att man är tråkig då. Om dina vänner inte respekterar ditt val att inte snusa tycker jag inte att dom är nå vidare bra kompisar. Och om dom skulle tycka att du är tråkig, låt dom. Det är deras problem, inte ditt! Du gör du! Din kropp, ditt val! Lycka till! Jag hejar på dig! Kram
  /Tjej 20
 • Säg bara 'nej' om du inte vill...tråkig eller ej, de är inte bra vänner om de skulle frysa ut dig, tvinga dig eller liknande bara för att du inte väljer att snusa. Tror du alla snusar? Tycker du de som inte snusar är 'tråkiga' också? Man är inte tråkig för att man väljer att inte snusa, du vinner mycket på att inte snusa än att snusa.
  /Anonym
 • Hej!! 👋 Jag förstår att du är lite äldre än mig, eftersom du nu har börjat snusa.. Jag tycker synd om dig, men hur började allt? Sa de att du skulle ta en snus, pressade de dig? Trivs du verkligen med de? Jag tycker inte att de är ok att pressa någon!! Jag förstår att du inte vill vara den tråkiga, inte jag heller, jag tror inte nån vill det. Men jag tänker att du kan säga nej och stå för det, jag tror att dina kompisar skulle tycka att det var coolt om du stod för den du är!!
  /Tjej
 • Du kan säga att du lovat dina föräldrar att inte snusa eller röka innan du fyller 18 för då kommer de betala för ditt körkort eller liknande och att du inte vill behöva betala själv. Det har hjälpt mig iallafall sen behöver det ju inte vara helt sant. Eller så säger du bara som det är och säger bara att du inte vill för du tycker att det är onödigt o bli beroende av något som är så dyrt. Bra om då vågar stå emot grupptryck!
  /F
 • Stå för dina åsikter, säg nej. Vad är det för kompisar du har om de inte godkänner att du inte vill snusa? Jag har sagt nej till snus, är du bestämd i ditt svar kommer ingen att tjata.
  /Ragnar
 • Jag har avstått från snus och alkohol under hela min tid i skolan. Har jag velat tagit det har det inte varit någon som stoppat mig men när jag inte vill har det alltid funnits någon som kommenterat ”slappna av, ha lite kul. Va inte tråkig” vilket jag anser är väldigt frustrerande. Dock har detta aldrig fått mig att vika för deras påhopp. Jag har istället med en liten bestämd och självsäker/mogen röst sagt ”jag känner inget behov utav det.

  Jag har det kul utan, och för alla pengar jag slipper lägga på gift kan jag lägga på resor och saker jag vill se i mitt liv. Men jag hindrar inte er, vill ni ha en svart lever och svara Lungor likt er framtid är jag fine med det” säg det med lite charm så löser det sig ;)
  /Wilma
 • Säg bara stopp min kropp och räck fulfinger, gör lite hairflips när du vänder dig om.
  /Albert
Till toppen av sidan