Panik - lämna sidan!

Vill sluta snusa, hur gör jag?

Tjena! Har snusat i drygt två år nu och vill sluta; pallar inte med paniken när man inte hittar dosan eller hur det svider till i plånkan varje gång jag köper. Så, hur slutar man?
/snart 15-årig tjej

Skriv ditt svar

Svar:

 • Prata med kurator eller skolsköterska på skola eller med sjuksköterska eller annan personal på ungdomsmottagning. Du kan nog inte skaffa nikotin tuggummin eller sånt själv, men om det är för att sluta snusa så kanske du kan få det på recept tror jag. Jag har ingen erfarenhet, men om inget annat borde de kunna säga vart du kan gå.
  /M
 • Snusa godis eller tuggummi.
  /Anonym
 • Börja snusa mindre å mindre.
  /anonym
 • Kasta snusdosan i papperskorgen (inte hemma) och undvik att gå in i en tobaksbutik. Hoppas att det hjälper!
  /HM
 • Börja med att trappa ner på ditt snusande. Ta någon mindre än vad du brukar göra. Om man slutar tvärt så är det kanske lätt att man blir väldigt arg. Utan det bästa är bara att trappa ner på det tror jag. Hoppas det hjälper dig!
  Spaghetti
 • Snuset är en jä*la bov alltså! Folk har en bit ingefära under läppen, för känslan och det ska tydligen vara lika starkt som snuset. Dom gångerna jag har slutat så har jag kastat alla dosor jag har och gett mig f*n på att de ska gå.

  De är superlätt att sluta de svåra är att inte börja igen! Med lite jä*lar och anamma så fixar du det! Kör med ett komplement, när du blir sugen på snus ta en promenad, sticka ett par sockor, gör nått som får tankarna på annat. Med din egna viljestyrka så fixar du de där galant, det är jag helt hundra på! I believe in you girl!
  /från och till med snuset...
 • Testa att använda såna där niktin tuggumin som inte är lika beroende framkallande
  /Kille 15
Till toppen av sidan