Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Börja inte snusa

Att börja röka/snusa är bland det onödigaste man kan göra. Nu kommer min historia om detta. Jag var dum nog att prövad snus. I 1-2 år snusade jag. Hejdå 12000-14000. Tänker ibland på vad mycket grejer jag kunnat fått för dessa pengar. Och hur onödigt det är. 20 minusgrader. 2 kilometer till centrum. Bara att börja traska iväg, allt för att få de onödiga påsarna under läppen. Och dyrare blir det. När man går från portion till lös. Sen tillbaka till lös. Ska bara förklara detta: Man får i sig mer tobak/nikotin när man snusar lös. För att då få samma nivå i hjärnan får man ta flera portion påsar samtidigt.

Lös är värre än portion, det fräter sönder tandköttet mycket mer! Innan älskade jag att ta ut colan från frysen. Dricka iskall cola på sommaren. Nu hatar jag det... jävlar vad det illar i tanden nu! Innan jag började snusa, kunde jag springa 2-3 kilometer (inte så värst mycket men i alla fall något). Var ute och sprang för ett tag sen. 800meter, sen var jag död. Pulsen slog så enormt fort.

Tog mig cirka tre månader att sluta! Fick jag inte mitt snus blev jag så enormt förbannad. Jag vet många som själv inte snusat, de säger "det är bara sluta, så svårt är det inte". Jag kan lova er: det är enormt svårt. Känns fortfarande tomt under min läpp. Trots att jag inte är beroende längre. Börja inte snusa/röka!

Erik 16 år

Mer på UMO

Artikel

Att sluta snusa

Har du bestämt dig för att sluta snusa? Bra! Det viktigaste för att lyckas är att du själv vill sluta.

Artikel

Vad händer i kroppen när du snusar?

Från tobakssnuset under läppen sprids tusentals ämnen ut i kroppen via blodet. De kan skada din kropp och göra dig sjuk.

Till toppen av sidan