Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur mår ni med p-piller?

Hej alla.

Jag har en fråga till er som använder p-piller. hur mår ni med p-pillerna?
/En människa

 

Svar:

 • Jag var väldigt orolig innan jag började med p-piller. Tänkte att jag skulle må dåligt av dem, men jag upplevde det motsatta. Första månaden upplevde jag att mina bröst var lite ömma. Men efter det blev allt bara bättre. Jag har mindre mens och den varar bara i 4-5 dagar nu till skillnad från 6-7 som det var tidigare.

  Jag vet precis vilken dag jag får min mens och kan skjuta upp den om jag vill. Jag har knappt någon mensvärk, oftast ingen alls (innan p-piller hade jag alltid mycket mensvärk och var tvungen att ta värktabletter). Märker av mindre humörsvängningar inför mens, mindre finnar inför/under mens och mina bröst gör inte ont inför mensen. Det var sammanfattningsvis ett väldigt bra val.
  /tjej, 23
 • Jag mådde jätteilla och inte bra alls men de skiljer från person till person.
  /En tjej
 • Hej, jag mår rätt bra, känner inte sån stor skillnad förutom att jag blivit typ tröttare. Men inte så att jag går runt och är trött hela tiden utan att jag somnar på en sekund när jag väl har gått och lagt mig. Min kille har märkt det, att vi går och lägger oss och sen kollar typ en film och att jag somnar efter ett tag. Men rent generellt känner jag inte så stor skillnad på mitt mående eller hur min kropp fungerar men började dock med dom för nån månad sen :)
  /tjej 19
 • Skit.
  /:(
 • Jag skaffade p-piller främst för att jag hade väldigt riklig mens men även som skydd under sex. P-piller är nog något av det bästa val jag gjort! Min mens blev inte lika riklig, varade inte lika länge (tidigare kunde jag ha mens i över en vecka ) men nu brukar jag ha det i 3-5 dagar. Smärtan varierar men jag upplever att mensvärken oftast inte påverkar mig så starkt som innan då jag kunde vrida och vända på mig av illamåendet. Jag rekommenderar att överväga det i alla fall.
  /Elfii
 • Faktiskt ganska bra nu när jag hittat de rätta. Fick pröva två sorters p-piller innan jag hittade rätt. De andra fick jag extremt grov pms av. Men med dessa märker jag inga större biverkningar mer än att jag gått upp i vikt.
  /Tjej 16
 • Jag började på p-piller för ett år sen. Jag märkte ganska snabbt stor skillnad med mitt mående, jag blev deprimerad under några månader och pågrund av det blev jag oxå lite ätstörd. Jag gick tillbaka till min ungdomsmotagning och berättade om detta och då gav dem mig nya piller som skulle passa mig bättre. När jag började med dem kände jag direkt stor skillnad. Jag är längre inte deprimerad och jag tycker att det har fungerat jättebra annars. Så jag tycker att det är värt att testa men om man börjar känna att man mår dåligt går man direkt till UM och ber om nya piller.
  /tjej 15
 • Asså jag mår som vanligt, har inte haft mens alls sen jag började med dem och har ätit p-piller i 5 månader nu. Det enda ”problemet” är att jag har svårt att bli kåt, men annars bara lite humörsvängningar, vilket jag också haft innan så.
  /😙
 • Hade ingen mens alls i ett år, och var jätteskönt! Nu har jag mens 20 dgr i sträck. Annars så var det jätteskönt, man har inte alls lika ont! I början så typ läckte mina bröst, och jag fick finnar, och blir lite känslosam, men det går över ganska snabbt.
  /14 person
 • Jag gick på p-piller från hösten till ungefär januari. Jag mådde som vanligt och har inte märkt skillnad på min vikt eller något. Men det jag har märkt är att jag får extremt dåligt tålamod om jag exempelvis inte har ätit eller sovit tillräckligt. Och då blir jag väldigt väldigt sur. Min kompis går också på p-piller och hon känner samma.
  /SS/SS
 • Jag mår bra av mina p piller, mitt humör har till och med blivit bättre av mina p piller- alltså jämnare humör. I början kändes det lite konstigt i kroppen, men efter nån vecka blev det bra och jag har ätit p piller i ett år nu.
  /Tjej 17 år
 • Jag tog kombinerade innan men tar mini nu pga en viss grej (irrelevant). Den enda psykiska förändringen jag märkt av p-piller är att jag fick mycket mindre sexlust av minipillrena, så det är lite tråkigt men jag överlever ju liksom.
  /Nästan 18
Till toppen av sidan