Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

P-piller hjälpte mot acne

Jag började med p-piller för snart ett år sedan. När man börjar med p-piller så får man berättat för sig att det kan ta ca 3 månader innan allt börjar funka rätt och innan ens kropp vänjer sig med hormonerna.

Självklart reagerar alla olika på p-piller, de första tre månaderna för mig var jag väldigt arg, väldigt ledsen och väldigt glad. Alla känslor tryckte sig ihop under en dag. Dessa P-piller jag fått utskriva till mig är även ”gjorda” för att hjälpa till att minska acne, vilket jag hade mycket av när jag började med pillren.

Efter tre månader märkte jag inte så mycket skillnad när det gällde acne, men nu efter 8 månader så har min hy blivit helt ren och jag har inga finnar eller något kvar. Jag har inte ändrat något i min kost eller i min rengöringsrutin, så det måste ju vara p-pillerna!

Jag är helt chockad men så glad för det. Dessa p-piller funkar jättebra för mig och jag är så nöjd.

Det jag ville berätta med denna berättelsen är att byt inte p-piller direkt för att de ”inte hjälper”, ge dem lite tid och sen kan du bestämma om de passar dig eller inte.

T, 15 år

Mer på UMO

Artikel

Rätt och fel om finnar

Det finns många myter om finnar och vad de beror på. Men mycket stämmer inte. Här är några vanliga exempel på vad som sägs om finnar.

Frågor & svar

Vad gör jag åt mina finnar?

Jag har fått finnar som är som bölder. Jag har olika hudkrämer som jag använder varje dag, men inget funkar.

Till toppen av sidan