Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Bröderna har adhd och autism, det kan vara jobbigt

Jag har två brorsor som är 1 och 4 år yngre än mig. Ena brorsan har adhd och den andra har adhd och autism. Det är väldigt jobbigt att leva med dem i huset. Senaste det hände något "stor" grej var när en av dem hällde ut ALLA mina badrums produkter, och det var inte bara mina badrumsprodukter utan mina favorit produkter också.

De håller på så hela tiden, häller ut mina produkter, hotar mig med till och med knivar ibland, eller slår mig. Det var längesen de höll på att slå mig och sånt. Utan dem har mer gjort grejer mot mig som inte "rör" mig eller vad man säger.

Och sen så säger mina föräldrar att det är jag som ska anpassa mig och ta in mina produkter på mitt rum istället. Jag är ganska känslig också så det tar hårt på mig. Eftersom det är min bror som gör fel och inte jag.

Att se andra ha en sån bra relation med sina syskon och att de kramas och så, tar också ganska hårt på mig. Jag önskar ibland att jag hade "normala" brorsor. Och om du känner igen dig i det här så vill jag säga att du är INTE ensam. Det var min berättelse hejdå!!

/Filippa

Mer på UMO

Artikel

Adhd

Adhd påverkar hur man tänker, känner och funkar. Du som har adhd kan få hjälp för att livet ska funka bra.

Artikel

Autism

Att ha autism betyder att hjärnan funkar annorlunda jämfört med om man inte har autism. Du kan ha svårt att umgås med andra och behöva följa exakta rutiner.

Till toppen av sidan