Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Har samtalsgrupper hjälpt er med NPF-diagnos?

Jag har fått NPF-diagnos/er och känner mig förvirrad i livet. Har alltid känt mig annorlunda och haft svårt med saker, och nu fått svar på varför, 21 år in i livet tog det.

Har nu fått massa erbjudanden om att gå med i grupper och få hjälp genom att prata med andra i liknande situation. Är det värt det? Får man ut mycket av det?

Känner att jag har många frågor och problem men hjälper verkligen grupp-pratet eller räcker det med läkare och psykologer. Hjälp! Hur har det varit för er? ;(

/Förvirrad 21 åring

Svar:

  • Svårt att svara på eftersom alla känner olika behov av hjälp. Testa lite och se om det känns bra. Jag tar inga medeciner specifikt för min adhd och autism för jag känner att jag klarar mig utan men det kan ju ändra sig senare när man skaffar jobb eller så , jag vet inte. Jag har varit på möten där jag fått samtala med andra med autism och det kändes roligt att träffa dessa personer och höra hur de upplever olika saker men det är ju mer informativt mer än "terapi" men det kan ju kännas som terapi ändå för att vissa vill kanske öppna upp sig och sånt.
    /Bleb

Mer på UMO

Artikel

Funktionsnedsättning och funktionshinder

Samhället är format som om alla funkade likadant. Det kan göra det svårt för dig som har till exempel en synnedsättning, hörselnedsättning eller autism.

Svara varandra

Hur lång tid tog det för er att få adhd-diagnos?

En liten fråga för alla adhd-vänner där ute. Hur lång tid tog det för er att få eran diagnos?

Till toppen av sidan