Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag har en NPF-diagnos och känner mig annorlunda

Jag har en NPF diagnos och en lindrig utvecklingsstörning. Jag känner mig ofta annorlunda i vardagen och lite speciell vid olika situationer. Hur ska man anpassa sig med andra som (inte) har en NPF diagnos? När man vill skaffa vänner eller ett jobb? Hur hade ni gjort min situation??
/Jag känner mig utanför

Svar:

 • Jag tycker inte att du ska ändra på dig själv för att andra ska tycka om dig, fortsätt vara du även om du känner dig annorlunda! Det finns säkert jättemånga som gärna vill vara din kompis! Om du får nya vänner och förtroende för dem kan du ju berätta om diagnosen och hur du känner! Om du ska skaffa jobb kan du kanske berätta om det på jobbintervjun så stöttar de nog dig. Jag hoppas mitt svar hjälper lite och det kommer ordna sig! :)
  /Tjej
 • Just nu går jag i en grupp med andra som också har diagnoser så att man kan ge varandra tips och känna igen sig i varandra , det tycker jag är bra! Man väljer själv hur mycket man vill berätta om sig själv. Förstår att du kan känna dig annorlunda men det är många som har NPF-diagnoser.

  Svårt för mig att svara på hur du ska anpassa dig när du inte beskriver en specifik situation men gör bara ditt bästa och om det blir obekvämt eller missförstånd så löser ni det då isåfall. Testa att googla på dina diagnoser och läs andras upplevelser eller titta på tänk till på youtube!!!! Där finns det många frågor man kan relatera till!
  /Ångestpandan
 • Jag har ADD vilket gör att jag också kan va lite speciell typ att jag har svårt att komma igång.
  /Kille
 • Samhall är en plats för alla. Du kommer få jobb direkt.
  /Halili
 • Jag har också det men jag måste stå ut jag har alltid varit utanför men prata med någon du litar på så går det bra
  /Esmeralda
 • Hej. jag tycker att du borde skaffa vänner som vanligt, som respekterar dig. Efter ett tag när du är redo kan du berätta.
  /autism tjej

Mer på UMO

Artikel

Autism

Att ha autism betyder att hjärnan funkar annorlunda jämfört med om man inte har autism. Du kan ha svårt att umgås med andra och behöva följa exakta rutiner.

Artikel

Vad är dina tips till andra som har autism?

Vad gör du för att vardagen ska funka? Här kan du dela med dig av dina tips eller läsa andras.

Till toppen av sidan