Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Vad är det extra hålet vid slidöppningen?

Fråga

Jag har ett problem, på ena sidan om min slidöppning så har jag som ett hål. När jag sticker in ett finger kan jag föra ut det genom det "andra" hålet och få som en ögla runt fingret. Jag har inte haft sex än och är orolig för hur det ska gå när jag väl försöker. Jag har även problem med att tampongen fastnar när jag försöker dra ut den. Vad ska jag göra? 

Svar

På din beskrivning låter det som om du har en extra flik av slemhinna vid slidans öppning. Slemhinnan har ofta ett flikigt utseende precis vid slidöppningen, men hos en del kan en flik sitta fast i båda ändarna och det bildas då en ögla. 

Det är vanligt att det är så här. Öglan är ofarlig men kan vara besvärlig, till exempel när du använder tampong eller har slidsex. Fliken kan tas bort med en enkel operation. Då får du först bedövning. 

Jag föreslår att du kontaktar en ungdomsmottagning eller en vårdcentral för att få hjälp med detta. 

Med vänliga hälsningar 
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska 

Mer på UMO

Snippan

Innehåll om snippan.

När sex inte funkar som du vill

Innehåll om när sex inte funkar som man vill.

Artikel

Gynekologisk undersökning

Du kan vilja få snippan undersökt av flera anledningar. Till exempel om det gör ont, du undrar över något eller dina flytningar har förändrats. Den som gör undersökningen kan inte se om du har haft sex eller inte.

Till toppen av sidan