Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Vad är blåsorna vid slidöppningen?

Fråga

För några dagar sen fick jag en blåsa som liknade en finne vid slidöppningen. Nu de senaste dagarna har jag även fått denna typ av finnar/blåsor på flera ställen i underlivet? 

Det kanske är tio stycken och de gör lite ont. Vad tror ni är orsaken till de här finnarna/blåsorna? Och hur gör jag för att få bort dem? 

Svar

Det låter som att dina besvär skulle kunna bero på herpes. Det är ett vanligt och ofarligt virus som kan ge blåsor och sår i perioder. 

Du behöver träffa en läkare som gör en undersökning för att få veta om det är herpes eller något annat. Och du behöver behandling. Det funkar inte med receptfria salvor. 

Undersökningen går jättesnabbt och den du träffar är van att kolla på såna här besvär. 

Jag tycker att du ska kontakta en gynekologisk mottagning eller en akutmottagning på ett sjukhus. Gör det redan idag. 

Du kan ringa till 1177.se på telefon på nummer 1177 och prata med en sjuksköterska, om du är osäker på var du ska söka vård. 

Med vänliga hälsningar 
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska

Aktuella artiklar

Könssjukdomar

Innehåll om könssjukdomar.

Artikel

Om kondomer

En kondom är ett skydd av mycket tunn latex (gummi) som du kan sätta på en penis eller en sexleksak om du ska ha samlag. Kondom ger ett bra skydd mot både könssjukdomar och graviditet.

Artikel innehåller video
Artikel

Så här sätter du på en kondom

För att en kondom ska ge rätt skydd är det viktigt att du använder den på rätt sätt. Här får du veta hur du sätter på en kondom.

Till toppen av sidan