Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Hur är det att leva med hiv?

Här kan du höra korta klipp från UMO-podden om att leva med hiv. Du kan även höra fakta om hiv. Längst ner på sidan kan du höra hela podden.

Mammas reaktion på att jag har hiv

Mohammeds mamma hade inte så bra koll på hiv. Han fick bland annat berätta för henne att hiv kan överföras genom sex.

Att berätta om hiv för sin sexpartner

Man behöver inte berätta att man lever med hiv för den man har sex med, om man har en välinställd behandling. Men Alexandra ville ändå att hennes sexpartner skulle veta. Här berättar hon vad hon sa och hur han reagerade.

Fakta om hiv

Sjuksköterskan Pernilla svarar på frågor om hiv. Hon berättar hur hiv kan överföras, hur behandling funkar och vad aids är.

Här kan du lyssna på hela podden om hiv

Mohammed och Alexandra berättar hur det är att leva med hiv. Sjuksköterskan Pernilla berättar om fakta om hiv och aids.

Mer på UMO

Frågor & svar

Kan man få hiv av någon som aldrig haft sex?

Jag är en kille på 15 år som har en fråga. Jag tänkte bara kolla om man kan få hiv om man bara har haft sex med en person och den inte heller har haft sex med någon annan?

Artikel

Smittskyddslagen

Det finns en särskild lag som är till för att minska spridningen av allvarliga sjukdomar, till exempel vissa sexuellt överförbara infektioner. Du måste testa dig om du kan ha fått en av de sjukdomarna. Du behöver inte betala för besöket eller för testet.

Frågor & svar

Hur slutar jag vara överdrivet rädd för att bli smittad?

Det kan till exempel vara att det finns en liten fläck någonstans där jag är. Då tänker jag att det kanske är blod, och även om jag inte rör vid fläcken utan direkt går därifrån och tvättar händerna, så tänker jag sen att jag kanske ändå råkade göra det.

Till toppen av sidan