Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Min förra kille hotar mig och min nya kille!

Fråga

Jag har nyss gjort slut med min förra pojkvän och har nu en ny pojkvän. När min förra pojkvän fick reda på det så blev han rasande arg och både slog och hotade honom. Han säger till mig att jag tillhör honom och han kontrollerar allt jag gör. Vad ska jag göra?

Svar

Det du beskriver är mycket allvarligt och så ska du inte behöva ha det. Att hota och kontrollera dig och att slå din pojkvän är olagligt och något du ska polisanmäla så fort som möjligt.

Du skriver att din förra pojkvän kontrollerar allt du gör. Du kan behöva hjälp med att komma bort från honom en tid om det är något som gör dig rädd och orolig. Du kan till exempel vända dig till socialtjänsten där du bor eller en tjejjour.

Att ha det som du har det just nu är mycket påfrestande, du behöver därför allt stöd du kan få från din familj, vänner och andra i din närhet. Prata mycket med dem om hur du har det och be dem om hjälp.

Du kan också kontakta Brottsofferjouren för unga, Unga BOJ.

Kuratorn eller psykologen på en ungdomsmottagning kan också hjälpa dig att göra polisanmälan och ge dig stöd och hjälp med att hantera det som händer.

Med vänliga hälsningar
Susie Ek-Rasmussen, kurator och psykoterapeut

Mer på UMO

Artikel

Polisanmälan

Har du blivit utsatt för brott eller sett något brottsligt? Du kan göra en polisanmälan på flera olika sätt. Ju snabbare du anmäler, desto bättre.

Artikel

Att bli dåligt behandlad i ett förhållande

De flesta tänker att de ska må bra och känna sig trygga när de är ihop med någon. Så borde det vara. Men det blir inte alltid så.

Till toppen av sidan