Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Jag har olika stora blygdläppar

Fråga

Jag är en 15-årig tjej som har ett problem. Min ena inre blygdläpp är större än den andra. Den hänger ner utanför de yttre blygdläpparna, som en liten flärp. Det gör inte ont, men jag tycker att det ser konstigt ut.

Jag kommer aldrig våga ha sex med någon när jag ser ut så här.

Svar

Det låter som att din snippa ser ut precis som den ska.

Många har inre blygdläppar som är olika stora. Och det är jättevanligt att en eller båda de inre blygdläpparna hänger ut mellan de yttre blygdläpparna.

Det är många som oroar sig för utseendet på sina inre blygdläppar. Det kan bero på de bilder av snippor de sett i böcker. I till exempel biologiböcker kan de inre blygdläpparna ofta vara väldigt förenklat ritade, och se mindre ut än i verkligheten.

I porr ser de inre blygdläpparna sällan ut som i verkligheten. De är ofta mindre än genomsnittet, opererade och mer symmetriska. Här kan du läsa om hur kroppar och sex i verkligheten skiljer sig från porren.

Jag hoppas att det känns bättre efter att du läst det här. Och att du vågar ha sex när du vill det.

Kontakta en ungdomsmottagning om du fortfarande känner dig osäker. Där kan du prata med någon och göra en gynekologisk undersökning om du vill. Ibland kan det vara skönt att höra att snippan ser ut precis som den ska.

Med vänliga hälsningar
Ulrika Damström, barnmorska

Till toppen av sidan