Fråga

Varför känns det ibland obehagligt i klitoris?

Fråga

Ibland när jag är superkåt och har varit det ett tag, känns det liksom konstigt. Det är i stadiet när man bara behöver lite, lite beröring och sen kommer orgasmen. Då kan det kännas som att klitoris kommer "sprängas" mot venusberget. Med tanke på att den är ganska stor och befinner sig till stor del på insidan också.

Det känns liksom som att den är för stor för min kropp. Det är inget problem om jag får orgasm snart efter, men när jag inte får det känns det inte särskilt bekvämt. Är detta en vanlig känsla?

Svar

Du kan vara lugn, känslan du beskriver är vanlig och ofarlig. Den har att göra med att svällkropparna i klitoris fylls av blod och blir hårda när du är kåt. Även om det känns som att klitoris är för stor eller att den snart kommer att "sprängas" behöver du inte vara orolig för att det ska hända.

Som du själv skriver går känslan snabbt över om du får orgasm. Men om du inte får det, kan det kännas obehagligt eller obekvämt en stund, tills kåtheten gått över och svällkropparna töms på det blod som samlats där.

Med vänliga hälsningar

Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Till toppen av sidan