Fråga

Hur ska jag göra för att bli ihop med mitt ex igen?

Fråga

Jag saknar mitt ex så otroligt mycket. Vi gjorde slut i somras och var båda överens om det, men jag kände mig ändå ledsen.

Nu har det gått ett tag och jag har börjat få starka känslor för honom igen. Jag skickade ett sms till honom för några veckor sen, men det blev inte så mycket snack av det.

Jag vill så gärna ha tillbaka honom. Har ni några tips på vad jag kan göra eller skriva till honom?

Svar

När du saknar någon du har varit ihop med och har starka känslor kvar, får du fundera på vad det är du vill.

Om du känner att du vill bli ihop igen, kan du fråga om ni kan träffas för att prata. Du kan också mejla, sms:a eller ta kontakt till exempel på Facebook. Det finns inget rätt eller fel sätt. Det ska kännas bra för dig.

Jag vet inte varför det tog slut mellan er, men det kan vara något att fundera på innan du berättar för honom vad du känner. Kan samma grejer som ni var överens om när det tog slut hända igen, eller är något förändrat?

Gör gärna en lista med för- och nackdelar med att försöka bli ihop igen. Det kan hjälpa dig att komma fram till vad du vill, och vad du vill säga till honom. Var också beredd på att han både kan säga det du vill höra, men också det du inte vill höra. Oavsett vad som händer har du varit modig och visat vad du känner.

Med vänliga hälsningar

Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska

Till toppen av sidan