Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Är sex i verkligheten samma som i porr?

Fråga

Funkar sex och samlag på samma sätt som det ser ut i porr?

Svar

Nej, oftast funkar inte sex och samlag som i porren. Men ibland kan det funka som i vissa porrfilmer. Det finns väldigt många olika sätt att ha sex på och det finns många olika porrfilmer.

Det som händer i porr är oftast väldigt överdrivet. Porrfilmer görs för att folk ska bli upphetsade och inte för att visa hur sex går till. Till exempel kan det se ut som att de har samlag väldigt länge i porren. Men i verkligheten har de flesta bara samlag under några minuter.

Man kan tycka många olika saker om porr, men tro inte att sex i verkligheten kommer vara som i porren. Det är som med actionfilmer. Porrfilmer är ofta lika mycket trickfilmade som actionfilmer.

Här kan du se filmen Funkar sex som i porren? Där får du veta mer vad som skiljer sex i verkligheten från sex som syns i porr.

Med vänliga hälsningar
Gustav Stenson, sjuksköterska

Aktuella artiklar

UMO-podden

Porr - hur slutar jag titta?

33. "När jag slutade titta på porr blev sexet bättre och jag kunde jag få stånd igen".

Frågor & svar

Får jag titta på porr?

Jag brukar titta på porr. Får man göra det? Ibland känns det inte bra.

UMO-podden

Wilmas tankar: "Jag inbillade mig att jag gillade hårt sex”

62. Wilma trodde att hon gillade att bli smiskad och dragen i håret när hon hade sex. Hon har spelat in sina tankar om varför hon trodde det och berättar vilket sorts sex hon verkligen gillar. 

Svara varandra

Hur onanerar jag utan porr?

Jag försöker bli av med porr men det leder till att jag inte kan onanera. Har ni tips på hur jag ska röra min snopp så att det känns skönt. Och vad ska jag använda istället för porr. Helst något förutom fantasi men förklara gärna vad du menar för både fantasi och annat som ni kan komma på.

Till toppen av sidan