Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Opererade bort skinnbiten över slidöppningen

Hej!

För ungefär ett år sedan upptäckte jag att jag hade en liten skinnbit som satt över min slidmynning och delade upp slidmynningen så att det blev som två hål istället för ett (septate hymen). Idag fick jag göra en operation för att få bort skinnbiten och tänkte berätta lite om hur det gick till utifall att någon annan här har liknande problem. :)

Det första jag gjorde var att boka en tid hos ungdomsmottagningen för mitt problem. Där fick jag sedan göra en gynekologisk undersökning. Kvinnan som undersökte mig var väldigt snäll och pratade med mig under tiden. Det var inget som gjorde ont. Efter undersökningen skickade hon en remiss till en gynekologmottagning eftersom hon trodde att det var en bättre idé att jag blev opererad där än på ungdomsmottagningen. Jag fick vänta i 9 månader, men till slut fick jag en tid hos gynekologen.

Operationen var lätt och tog bara en kvart. De gav mig lokalbedövning, klippte av skinnbiten och sydde ihop såren. Om två veckor kommer stygnen ha försvunnit av sig själva och såren vara helt läkta!
/N

Aktuella artiklar

Egna berättelserOpererade bort skinnbiten över slidöppningen

För ungefär ett år sedan upptäckte jag att jag hade en liten skinnbit som satt över min slidmynning och delade upp slidmynningen så att det blev som två hål istället för ett.

Svara varandraOrakad fitta vid sex - vad tycker ni om det?

Jag har mycket hår jämfört med andra orakade har jag sett och de flesta av mina vänner rakar sig. Skulle ni gå ner på nån eller slicka nån som inte är rakad?

Frågor och svarJag kissar på mig när jag nyser, skrattar eller hoppar

Det är inte som för små barn som blir helt blöta, men det läcker lite urin då och då. Jag har hört att sånt här kan hända de som fött barn, men jag har inte gjort det.

Svara varandraFler med inre blygdläppar som är längre än de yttre?

Jag har så mycket ångest inför att visa mig för en partner och jag vet inte vad jag ska göra. Är det något som avtändande eller är det inget man tänker på?

Svara varandraMin snippa ser inte ut som andras, hjälp!

Någon annan som är osäker om hur er vagina ser ut? Jag är en tjej på som är väldigt osäker över min kropp. Mitt problem är att min vagina inte ser ut som dom andra i omklädningsrummet gör.

Frågor och svarJag är könsstympad, hur kan jag få hjälp?

Jag har hört att man kan operera sig. Måste mina föräldrar få veta om jag opererar mig?

UMO-poddenMyten om mödomshinnan

49. "Det finns ingen mödomshinna. Det är ett missförstånd att man ska blöda från slidan första gången man har slidsamlag."

Egna berättelserFick operera slidöppningen

När jag utforskade med mina fingrar lyckades jag aldrig komma in. Inte för att det var smärtsamt, utan för att jag verkligen inte kunde hitta vart jag skulle komma in. Jag försökte med tampong i timvis utan att komma någonvart.

ArtikelFlytningar från slidan

Flytningar är en slags vätska som finns i slidan. Flytningarna börjar i puberteten, oftast innan den första mensen. Det är bra och naturligt att ha flytningar i slidan, och beror sällan på någon sjukdom.

ArtikelOmskärelse av snippan - könsstympning

Omskärelse av snippan kallas också könsstympning. Det betyder att någon har skurit bort eller skadat delar av snippan. Det finns bra hjälp att få om du har besvär efter omskärelsen. Obs: känsliga bilder!

Till toppen av sidan