Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Menskopp - det bästa som finns!

Fortsätt prova menskopp! Jag är en tjej på fjorton år som använder menskopp. Jag fick mens när jag var 11 och började när jag var ca 12 år att läsa på om mens, kvinnohälsa, mensskydd etc. Då lärde jag mig om menskopp. Jag läste på lite och tyckte att den verkade väldigt bra.

Jag har även extrem tabu hemma och mens, pubertet etc så att öppna bindor som hördes var HEMSKT. Jag ville även inte använda tamponger pga att de torkar ut slidan och riskerar tss. Dessutom så har vi inga hemma och jag vågade inte fråga om det så jag använde bara binda tills jag tog mig i kragen och köpte en menskopp.

I början fick jag inte in den. Jag försökte och försökte men det gick inte. Jag provade alla sätt att vika den på men det var omöjligt. Några dagar efter försökte jag igen. Jag lyckades! Det som hjälpte var att hela tiden att trycka den ”bakåt”. Det låter konstigt men det är tydligen så, att det är lättast att göra det.

Det gjorde lite ont första gångerna men ge inte upp! Sedan hade jag den bara någon gång ibland i några månader. Jag tyckte att de var jobbigt och lite äckligt med binda. (Personligen, all respekt mot er som använder det, gillar bara inte den våta känslan och att det låter att öppna och ta av<3)

Min mens år även väldigt speciell. Jag är en ganska hälsosam person men har ändå en ganska oregelbunden mens, ibland i tre dagar och ibland i 20+ dagar (ja, jag har blött 20+ dagar i sträck! Har löst det nu, men det var väldigt jobbigt då.) Oftast när jag använde menskoppen så var det för att vi fick slut på bindor. Men idag så är det mitt ändå mensskydd! Jag älskar den! Det gör inte längre ont att sätta i och den är väldigt lätt att använda dessutom. Jag tömmer den 2-1 gånger om dagen vilket även gör den till något jag knapp behöver tänka på.

Den är så lätt och smidig verkligen! Det bästa som hänt mig. Är så glad och tacksam för den, sparar pengar, miljö och ingen risker för sjukdomar! Så om du är en tjej som också har haft problem eller ifrågasatt ”hur kan någon ha den här som som sitt mensskydd frivilligt hela tiden?” Tro mig det är värt att fortsätta!! I början hade jag lite mensvärk med den, som jag verkligen ALDRIG har men nu är det helt lugnt. Jag lovar det är så värt det!
/Anonym

Aktuella artiklar

Artikel

Om mens

Mens är den blödning från livmodern som kommer ungefär en gång i månaden från och med puberteten. Mens är kroppens sätt att visa att du är könsmogen.

Artikel

Frågor och svar om mens

Kan jag bada när jag har mens? Kan en tampong försvinna? Kan jag ha mens om jag är gravid och kan jag bli gravid under mensen? Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna om mens.

Artikel

Tampong

En tampong är ett mensskydd som du för in i slidan. Den suger upp blodet så att det inte rinner ut. Du kan bada och träna med tampong, och den syns eller känns inte om den sitter rätt.

Egna berättelser

Jag älskar att använda menskopp

Jag har aldrig varit särskilt blyg inför mina föräldrar men jag var ändå lite nervös att säga att jag vill använda menskopp så det tog mig kanske 5 dagar innan jag vågade fråga mamma om vi kunde beställa hem en. Hon sa självklart ja och jag väntade ivrigt på att den skulle komma så jag kunde testa den sen när jag fick min mens. Det tog nog några dagar innan jag lärde mig och tillslut kunde jag få in och ut den utan att det gjorde ont. Jag var stolt och glad!!

Frågor & svar

Är det farligt att mensen uteblir när man har p-stav?

Jag tycker det är jätteskönt att inte ha mens, men undrar om det kan få några konsekvenser för min hälsa på längre sikt?

Frågor & svar

Mensen rinner ut i trosorna när jag reser mig upp

Ibland läcker det också ut och kommer i trosorna. Det är inte så kul.

Egna berättelser

Våga testa menskopp!

Älskar menskopp! Jag har nu använt menskopp ett bra tag och jag är så himla nöjd! Bestämde mig redan tredje gången jag hade mens att jag villa testa menskopp.

Till toppen av sidan