Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag älskar att använda menskopp

Jag hade tänkt att berätta om hur det är att ha menskopp och hur det är för mig, men för att ta det hela från början så kan vi backa tillbaka tre år tror jag. Jag hade just kollat på en youtuber som pratade om menskopp, jag visste knappt vad det var eller nånting sånt.

Nu tre år senare kom jag in på nån konstig sida på nätet och där stod det allt om menskoppar. Då kom jag på att jag sett den där videon och bara, wow, så det är alltså en menskopp? En sån vill jag ha. Jag har aldrig varit särskilt blyg inför mina föräldrar (iallafall inte min mamma) men jag var ändå lite nervös att säga att jag vill använda menskopp så det tog mig kanske 5 dagar innan jag vågade fråga mamma om vi kunde beställa hem en. Hon sa självklart ja och jag väntade ivrigt på att den skulle komma så jag kunde testa den sen när jag fick min mens.

Just när min mensperiod var över så kom den, dum som jag var så testade jag iallafall vilket var ett dumt misstag, jag kunde knappt få in den, och verkligen inte få in den. Jag fick panik, spände mig men tillslut fick jag ut den vilket var ganska smärtsamt. När min nästa period började så var jag taggad, jag skulle ju få testa igen! Men när jag plockade fram den fick jag en obehaglig känsla i mig, jag var rädd. Men jag ville verkligen lära mig då det sparas jättemycket pengar från mig och det hjälper miljön mm.

Så jag fick in den och jag var så stolt över mig själv. Några timmar senare så skulle jag ju då ta ut den, men misslyckades även då. Jag fick panik och spände mig, IGEN. Jag var rädd, sökte överallt om hur jag skulle göra. Tillslut fick jag ut den igen och var så rädd över att behöva sätta in och ut den igen, men jag fortsatte ändå.

Det tog nog några dagar innan jag lärde mig och tillslut kunde jag få in och ut den utan att det gjorde ont. Jag var stolt och glad!! Så därför vill jag säga till andra, använd menskopp! Det hjälper miljön och du sparar pengar på det, jag vet. Det är läskigt och svårt, men med beslutsamhet så klarar du det!

Och det bästa tipset som jag inte riktigt fick höra, slappna av. Idag, använder jag den flitigt, älskar den!! Jag undrar varför jag inte köpte den direkt, så bra! Sååå, tack för du läst och nu fick du höra min lilla historia <3

// 14 årig tjej

Mer på UMO

Artikel

Menskopp

En menskopp är ett mensskydd som du för in i slidan. Blodet samlas i koppen och du tömmer den i toaletten. En menskopp kan användas i flera år. Du kan bada och träna med menskopp, och den syns eller känns inte om den sitter rätt.

Till toppen av sidan