Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Så här kom jag ut

I femman kom jag ut som bi till en av mina närmsta vänner på en sleep over. Vi snackade om hemlisar och sånt så jag tänkte att det var rätt läge att säga. Jag började med att fråga henne om hon någonsin gillat en tjej. Hon hade inte det men frågade ifall jag hade det. Jag sa ja och sen pratade vi jättelänge om det 😌 Hon tyckte mest det var gulligt och tog det inte som en så stor grej.

Därefter snackade vi om det mycket när vi sågs andra gånger. Efter ett tag berättade samma tjej för mig att hon också trodde hon var bi för att hon crushade på den tjejen som jag hade sagt att jag gillat 🏳️‍🌈 Det kändes bra att någon annan också var bi så att jag inte var den enda.

Ganska länge var det bara hon som visste. Men en gång så var jag, tjejen som jag kommit ut till och våran andra kompis med varandra. Då kom vi typ in på det och så berättade vi två att vi var bi. Då sa den andra kompisen att hon var osäker på sin läggning men trodde att även hon var bisexuell☺️

Efter att jag sagt till dem så kom jag ut till min närmaste vän som jag känt sen sexårs. Det var på en sleep over och hon sa att hon hade något att säga som hon velat berätta väldigt länge men inte vågat. Jag svarade att även jag hade en sak att säga. Vi vågade inte säga till varandra den kvällen men båda var väldigt nyfikna på vad det var. Vi lade oss utan att ha berättat våra hemligheter men dagen efter tog jag upp det samtalsämnet igen när vi var ute och hoppade studsmatta. Jag sa att det nog var bäst att bara berätta och att jag kunde börja om hon ville. Då så jag det bara rakt ut och hon sa att HON OCKSÅ var bisexuell och att det var det som hon ville berätta!

Det känns väldigt bra att så många i min vänskapskrets inte är straight så att jag inte är den enda. Och sedan så blev jag bekvämare och bekvämare med att säga till folk och nu vet alla mina vänner och några fler om det. T.ex. så sa jag det när vi körde sanning eller konka med några i klassen och jag var inte nervös. Så man blir mer och mer bekväm med att prata om det. Men ännu så vet ingen i min familj.

P.s Jag kom ut till mina vänner som bi, men efter att jag blev jättekär i en tjej och bara generellt känner mer attraktion till tjejer har jag insett att jag förmodligen är gay så då sa jag till dom att jag kan vara gay eller bi och att jag inte vet. De flesta av mina vänner känner likadant som jag, att de förmodligen är gay. 

/Tacksam för att alla är gay👊😔

Mer på UMO

Artikel

Vad är sexuell läggning?

Sexuell läggning handlar om vilket kön de personer du blir attraherad av har.

Egna berättelser

Jag har nyss kommit ut

Jag är en kille på 13 år som är gay. Jag har nyss kommit ut för nästan alla jag känner (alltså familj och vänner) alla tog det bra enligt mig.

Egna berättelser

Jag är pansexuell och det känns najs!

Efter många timmar i tiktoks värld bestämde jag mig för att jag var bisexuell, punkt slut. Jag har lyckats fyllt 13 år. Det var omkring här som jag började få små förtjusningar i tjejerna i klassen. I vår klass fanns det bara 5 tjejer inklusive mig, och jag var kär i allihop.

Till toppen av sidan