Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag är asexuell och har sexlust

När jag var 14 började jag undra om jag var bisexuell, eftersom jag kände exakt likadant för tjejer som jag gjorde för killar. Jag skämdes tyvärr väldigt mycket över detta på grund av att min mamma hade sagt till mig att det är fel att vara hbtq+.

Men till slut slutade jag skämmas och fattade att min mamma hade fel. Efter att ha funderat på om jag var bisexuell väldigt länge, hittade jag ett inlägg på internet som hade skrivits av en asexuell person som undrade hur sexuell attraktion känns. När jag läste kommentarerna förstod jag tillslut att jag inte var bisexuell. Jag var inte sexuellt attraherad av någon.

Jag förstår inte varför jag inte fattade det tidigare. Men samtidigt trodde jag att jag inte kunde vara asexuell. Jag hade varit kåt flera gånger förut och fantiserat om gnidsex och smeksex. Jag trodde att asexuella personer hatade sex och aldrig tänkte på det. Men eftersom jag inte var attraherad av någon kunde jag inte identifiera mig med någon sexuell läggning, så jag kände att det var något fel på mig.

Jag försökte bli sexuellt attraherad av folk men jag kunde inte, jag försökte sluta tänka på sex och sluta vilja ha sex men jag kunde inte. Det blev inte bättre av att hälften av all information om asexuella personer jag hittade på nätet och i böcker påstod att asexuella inte känner sexlust och inte gillar sex.

När jag tillslut hittade några som var asexuella på internet förändrades allt. (Artiklarna och böckerna jag läst tidigare var inte skriva av asexuella personer.) De förklarade för mig att alla som är asexuella är olika, tycker om olika saker och att det inte är fel eller konstigt att vara asexuell och samtidigt vilja ha sex.

Nu försöker jag inte längre vara någon som jag inte är. Jag vet att det inte är något fel på mig. Men det känns samtidigt väldigt, väldigt ensamt eftersom det finns så få personer som är som mig. Men jag vet att det ändå finns fler som jag och att de förmodligen känner sig lika ensamma som jag.

Om du är asexuell och har sexlust/vill ha sex, kom ihåg att du inte är mindre asexuell på grund av detta. Ens sexuella läggning handlar om vilka man är sexuellt attraherad av, och har inget att göra med hur ofta man är kåt eller hur mycket man vill ha sex. Och du behöver inte vara ”normal”. Att vara ”normal” är överskattat. Det är inget fel på dig.

/Anonym

Mer på UMO

Svara varandra

Behöver jag komma ut som asexuell?

Är det något man berättar förutom om jag någon gång skulle få en flickvän? Tacksam för svar!

Till toppen av sidan