Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Osäker på min läggning, är det fel på mig?

Hej! Jag är jätteosäker på min läggning, detta är något som jag verkligen har upplevt i omklädningsrummen på idrotten. T.ex. när de andra killarna i min klass börja klä av sig så börjar det resa sig där nere. Är det något fel på mig?
/Empa

 

Svar:

 • Nej det är inget fel på dig🥰
  /Eira
 • Inte alls, vare sig du senare finner dig gilla killar eller inte är det inget fel på dig. Jag gillar inte killar på så vis och vill inte ha sex med en kille, men jag får ändå stånd i omklädningsrum. Jag har en kompis som gillar killar, men hans snopp växer inte alls trots att han är omgiven av nakna killar 😂. Det är inget fel på dig, vare sig du skulle vara homo, hetero, bi eller något annat. Det är inget konstigt att få stånd ens i omklädningsrummet även om det kan vara väldigt pinsamt.
  /Kille, 21
 • Helt normalt de är tecken på puberteten tror jag.
  /Vidde Sörmland
 • Nä, det är likadant för mig.
  /Kan bli kåt
 • Exakt samma för mig men asså e verkligen 100 % hetero och skulle bara kunnna va ihop me en tjej även om jag blir kåt av killar.
  /14 åring
 • Jag förstår det fullt ut det är normalt man känner så, har vänner som känner samma sak.
  /Vidar
 • Hej. Det är inget fel på dig. Ta tid och utforska din läggning. Kanske är du gay, bi, pan? Eller vill du inte sätta en kategori på det. Det bestämmer bara du. Jag själv är asexuell/bi. Är också genderfluid. Kram
  /L - He/She
 • Det finns ju en länk till en fråga som någon ställde i Fråga UMO som är ungefär samma fråga som din. Hade rekommenderat att läsa det och det kanske svarar på din frågan. Här är frågan: Jag blir kåt av att se nakna killar, är jag homosexuell?
  /Anonym!
 • Nej, det är helt naturligt det händer (pratar ur egna erfarenheter). Bara att den reser sig heter det inte att det är något fel. Det verkar som att din kropp stimuleras av det du ser och reagerar. Det betyder inte att något är fel, tvärtom. Samtidigt måste det inte betyda att det har med din läggning att göra.
  /Ian Reid
 • Inget fel överhuvudtaget. Slappna bara av , fortsätt med all , njut av livet och tänk att det som känns rätt känns rätt och om du är gay eller bi eller nåt annat så är det såååå normalt och absolut inget att oroa sig över! Vi är många som inte är hetero!

  Förstår att det kan kännas oroligt eftersom det finns personer som beter sig elakt mot personer som är t.ex gay men alla människor som har nått sin mognadsgrad, lärt sig vad respekt och empati är. står helt på din sida. Och ingen har att göra med din sexuella läggning utom du själv och de som du vill ska veta om du vill det.
  /ettröttbi
 • Det är helt normalt! Jag är själv bi och har funderat på min läggning så länge jag kan minnas. Ta din tid att lista ut din sexuella läggning. Och i puberteten är det mycket hormoner och tankar som kommer.
  /tjej
 • hej, det är inget fel på dig du kanske bara tycker det är skönt vara naken bland andra personer. du kanske tänder både på nakna killar och nakna tjejer. Det är helt naturligt ha erektion de andra killarna bryr sig nog inte så mycket. I skolan så har jag onanerat ihop med andra killar. Både i bastu och i dusch. Det är skönt vara kåt och naken med kompisar.
  /boycrush.
 • Det är absolut inget fel på dig, du behöver inte oroa dig överhuvudtaget! Är säker på att det är normalt att känna så, särskilt när man är inne i puberteten. Om du är oroad över läggning så ska du veta att du inte behöver ha en speciell läggning, var bara du! Jag har tyvärr inte så mycket erfarenhet av dessa typer av situationer men jag hoppas att detta kanske hjälper dig ändå. <3
  /Kye
 • Vet du vad, det finns absolut inget fel överhuvudtaget på dig. Jag har haft samma problem, och de enda som skulle funderat på om de hade gjort något fel var de som försökte pressa det ur mig. Du får ha vilken läggning du vill, och även om du inte känner det är du backad av hela Sveriges ungdomar.
  /Dunderklumpen
 • Jag tror inte det är nåt annorlunda. Jag är inte helt hetero. På en skala där 10 är helt gay och 0 är helt hetero så är jag nog en 4.
  /Kille, 15
 • Absolut inte, många tonåringar blir lite osäkra på sin sexuella läggning. Jag själv undrar om jag är bisexuell eller inte.
  /tjej, 14
 • Det är inget fel alls! Det är väldigt vanligt att vara osäker på sin läggning och det kan bli många oklarheter och frågor som dyker upp i huvudet. Försök att inte stressa fram din läggning och låt den vara "obesvarad", det löser sig med tiden och med tiden kommer du inse det i din egna takt! :)
  /pumpawille
 • Helt normalt och det händer mig varje gång när jag duschar efter fotbollsträningen och framförallt när jag tvålar in mig med duschschampo där nere och då får jag helstånd. I början var det väldigt jobbigt och dom andra kom med gliringar, men nu är det lugnt och det är flera som får ståfräs och i bland tävlar vi vem som får först.
  /Johan 15
 • Hej! tvivlar själv väldigt mycket på den just nu, det är normalt och det är absolut inget fel på dig. Man kan inte veta till 100% från start vad man är eller vad man gillar. Det tar tid, och det är också inget fel på dig om du nu skulle vara homosexuell, bi eller något annat!
  /Anonym <3
 • Det är inget fel på dig, det finns säkert många andra som känner samma sak som dig, men kanske inte i just din klass. Jag själv är asexuell/bisexuell(mest homo) och det har växlat för mig genom åren. Alltid när jag var liten om jag skulle titta tillbaka skulle jag betrakta mig som jag var asexuell, sen homosexuell, sen bi-här är jag. Jag känner mig som Asexuell, bi och homo.
  /14 årig kille
 • Det är absolut unget fel på dig, det är ganska vanligt. Speciellt i tonåren
  /Elle

Mer på UMO

UMO-podden

Frågor & svar om sexuell läggning och könsidentitet

38. Hur vet jag om jag är trans? Hur kommer jag ut för mina föräldrar och hur kommer jag ut som homosexuell till någon som är skeptisk mot homosexuella? UMO:s experter svarar på frågorna och Martina och Adrian berättar om sina erfarenheter.

Till toppen av sidan