Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag är beroende av porr, vad ska jag göra?

Hej, jag är en trettonårig kille och är beroende av porr. Det började som att testa eftersom klasskamrater har sagt att det är ”nice”. Sedan började jag att onanera/runka och genom det blev det ännu mer porr. Nu kollar jag på porr nästan varje dag och vill minska, tacksam för alla möjliga svar.
/Porrberoende

Skriv ditt svar

Svar:

 • Hormonerna under puberteten kan kännas besvärliga. Det är viktigt med motion under dagen! Jag tycker att du ska prata med dina föräldrar om att börja i någon sport om du inte redan gör det för att kunna ta det mer lugnt.
  /anonym
 • Tänk på att du ser andra ha sex. Om du vill det gör något annat, desto mindre tid du har när du gör "ingenting", desto enklare blir det. Installera blockeringsappar på din mobil.
  /Gustav
 • Försök att belöna dig själv för varje dag du är utan porr det funkar för mig, t.ex. hitta på något roligt med kompisar.
  /Hola
 • Hej! Kände samma sak i början, men sen slutade jag bara att kolla på porr. Försök lägga undan telefonen en stund och bara tänka på att livet är skönt. Hoppas det ska hjälpa!
  /Anonym
 • Hej! Försök att dra ner på att kolla på porr. Allt som ger en skön känsla för stunden är lätt att bli beroende av. Men det kan ofta ge en skuld och skamkänslor i efterhand. Det är inte ovanligt att kolla porr men när det blir ett beroende blir det dåligt och kan ge en skev bild över hur man ser på sig själv och andra.

  Porr leder ofta inte till något positivt eller bra. Många inom den branschen vill inte ens delta och att kolla på någon som inte vill känns väldigt fel. Tänk även på att det som finns i porr är inte verkligheten. Porr är inte sex. Du kan även prata med någon vuxen om detta. Hoppas du får den hjälp du behöver!
  /Anonym
 • Hej! Jag var ungefär 9 när min kompis visade porr för mig. Jag började titta mer och mer och blev beroende. Jag försökte sluta men det gick inte. När jag var ungefär 10 så minskade det och tillslut så tog det ett stopp. Det kan vara svårt att sluta när man väl är beroende men man får försöka att minska tills man inte gör det alls. Annars kan man försöka gå utan porr i en vecka och se hur det förändras och sen ändra till två veckor osv.
  /Vadskamansäga?
 • Det är inget fel att kolla på porr men jag kan förstå om du känner att du vill minska tittandet. Du kan till exempel försöka lägga ifrån dig mobilen när du känner dig sugen eller onanera utan att kolla porr. Då kommer hjärnan bli mindre beroende av det.
  /Popcorn
 • kolla här unga grabb, många har sånna problem och det går att lösa sluta kolla på porr och kämpaa emot krigaaaa det går tro mig försök inte att röra handen neråt.
  /Odd
 • Ist för att se på filmer kolla upp någon snygg brud på nätet och spela pingis till det!
  /Du tänka zååååå
 • Jag var också beroende innan men jag skaffade en app där du skriver in sist du kollade på t.ex. porr och du får motiverande quotes varje dag och när du väl kommer upp i typ en vecka utan porr så kommer du inte vilja bryta den streaken du har fått typ.

  Så prova ladda ner en liknande app, de funkar mot många beroenden, som självskadebeteende och alkohol också, rekommenderar verkligen.

  Jag kollar fortfarande på porr ibland men det är väldigt väldigt sällan nu, tycker appen hjälpte mig mycket iaf. Sen har jag kille nu också, så jag kan ju ligga med honom istället för att kolla på andra som har sex men kom ihåg att sexet du ser i porr är inte alls så det funkar irl.

  Jag har haft sex och det var inte porrigt alls, mer kärleksfullt, så sexet i porr är inte ens verkligt, det är skådespeleri. Hoppas det här hjälper :)
  /Tjej 15 år
 • Försök att iaf börja dra ner på de och göra kanske varannan dag istället och sen mindre och mindre och kanske kolla på bilder istället för videos. Sen finns de ju även annat som kan göra en kåt som att läsa här till exempel.
  /Kille
 • Försök bara sluta och ge dig själv belöningar genom att typ hitta på något kul med dina kompisar och du slutar/ för varje gång du hoppar över. Hoppas att det hjälper.
  /Bara här för att svara
 • Bestäm dig för att sluta och gör det sedan. Om det känns svårt att hålla fast vid, kom då ihåg att suget efter porren kommer att minska. Vecka två är lättare än vecka ett, vecka tre är lättare än vecka två osv. Min erfarenhet är att det svåraste är att verkligen bestämma sig. Har man väl bestämt sig behöver man ju inte göra något mer. Lycka till!
  /A16
 • Jag har lite samma fast inte varje dag. Jag försöker istället tänka på tjejer som har sex/nakna. Det kanske låter konstigt men du kan tänka på din crush/random snygg person.
  /Kille
 • Tänk på hur ditt liv kommer bli bättre när du slutat tittar eftersom du verkar lida av de. Motivation hjälper bra men disciplin hjälper bättre, bara bestäm dig.
  /🦖
 • Porrberoende är ingen diagnos och att runka/kolla porr dagligen om man är 13 är vanligt. Men tycker du det tar för mycket tid så försök sluta om du vill.
  /Kille
 • Jag antar att du kanske tittar på porr på kvällen?? Om du gör det testa att lägga mobilen så långt ifrån dig själv som möjligt så att du inte orkar gå upp och kolla på porr. Att onanera/ runka är ju inget farligt så det kan du fortsätta med. Jag onanerar nästan varje dag det är as skönt!
  /Tjej
 • Jag är tjej och har varit porrberoende i många år sedan jag var 12 år ungefär, jag är 17 idag och porrfri.

  Mitt tips är att försöka avvänja dig själv från porren, alltså inte sluta helt på en gång utan minska på det. Det går att sluta helt också på en gång men det kan vara lite svårt, det kan också vara lätt att få återfall om man slutar direkt.

  Du kan t. ex börja med att titta på en porrvideo, men när du har blivit upphetsad så slutar du och fortsätter runka (utan porr) tills du kommer.

  Sedan när du känner att det funkar att komma utan porr så kan du börja läsa sexnoveller när du runkar istället för att titta på porr, det kan vara vad som helst så som du blir upphetsad av.

  Försök att fantisera om en snygg person som du har sex med medan du läser sexnovellen. När du avvänjt dig så kan du försöka tänka på en snygg och sexig person som du har sex med i din fantasi och runka till dina egna tankar.

  Tillslut när du vant dig att bli upphetsad utan porr så skulle det kanske kännas konstigt att titta på det, och tipset är att inte kolla mer när du väl känner att du är fri. Kom ihåg att det kan ta tid, men det är din egen vilja och motivation som kommer få dig porrfri!

  Det är ett moget och viktigt framsteg som du gör för dig själv, att ta tag i ditt problem och beroende för att göra saken bättre. Du klarar det!!
  /En förut porrberoende tjej som nu är porrfri
 • Varje gång du ens tänker på att titta, utan att tänka, bara säg 1, 2, 3 och lägg undan mobilen stäng av datorn eller vad du tittar på för nåt. Bara gör det. Det funkar jag lovar, hjärnan har liksom inte tid att bestämma sig för något om du ger den 3 sekunder att övertala dig att du ska titta på porr.

  I början kan du testa att byta ut till litterär porr om du kollar på filmer. Det finns litterär porr (i textformat) här på umos hemsida av nån anledning. Det har inte lika negativ påverkan som cimematisk porr (om det heter så).
  /Flugan du skonade den där gången i juni förra året
 • Första steget till att sluta med porr är att acceptera att man är beroende vilket du har gjort. Det är inget man behöver skämmas för men det kan vara bra att jobba bort det.

  Porrberoende som fortgår kan göra att det blir svårt för en kille att få stånd när man väl ska ha sex eller en tjej att bli våt. Det däremot kan kännas jobbigt.

  Hur man blir av med beroendet är att man slutar, lättare sagt än gjort. Försök att tänka på annat än porr, kanske har du en hobby eller går i någon sport eller bara träna/gymma. Jobba på dig själv istället. Och viktigt: porr gör inte verkligheten rättvisa, det fungerar inte så. Lycka till!
  /Tjej 16 år
 • Har haft lite samma problem. Det som fungerade för mig var att bestämma mig för att sluta helt. Att trappa mer fungerade inte. Med tiden blev det lättare att stå emot.
   //Kille

Mer på UMO

Svara varandra

Hur pratar jag om sex med honom?

Jag och min kille har varit ihop i flera år och vi har aldrig haft sex. Hur ska jag ta upp frågan om samlag med honom?

Svara varandra

Någon mer som inte gillar porr?

Varför gillar så många porr? För ett tag sen blev jag intresserad av porr, men jag gillar det inte egentligen. Jag tycker det är läskigt och många gånger förnedrande.

Egna berättelser

Jag var sexberoende men fick hjälp

Sen började jag att skicka nudes till killar för att bli kåt, jag låg till och med en kille som var 19! Det fick överstyr men jag brydde mig inte om det. Jag låg med flera på skolan.

Svara varandra

Jag är tjej och porrberoende - hur slutar jag?

Jag har jättesvårt att bli kåt med min pojkvän, jag är attraherad av honom men jag blir inte våt och jag måste nästan kolla på porr på toan innan vi ska ha sex för att komma igång. Detta suger.

Svara varandra

Mår dåligt av att min kille tittat på porr

Jag har svårt att släppa tanken att han har tittat på andra tjejer. Jag jämför mig med tjejerna han har tittat på.

Svara varandra

Fler som ritar egen porr?

Är det konstigt att rita sina fantasier? Eller är det helt normalt?

Svara varandra

Killar, vad tycker ni om dominanta tjejer?

I porr är det jättevanligt med mansdominans, dock skulle jag vilja vara dominant när jag har sex med en kille. Är det nåt ni killar skulle tändas till på, eller skulle det vara oattraktivt?

Egna berättelser

Porren gjorde det svårare att få orgasm

Det blev beroendeframkallande. I början kunde jag inte en kolla på kukar, och sen gick det till ganska brutalt sex.

Artikel

Att sluta titta på porr

Du kanske vill sluta för att du mår dåligt efter att du tittat. Eller för att porren gör att du inte blir kåt när du ska ha sex med någon. En del vill titta mer sällan, till exempel för att porren tar för mycket tid.

Till toppen av sidan